Omićev prihod se že pozna

Ljubljanska ekipa v 20. kolu lige ABA ugnala beograjski FMP, Krka izgubila pri zagrebški Ciboni.
Fotografija: Tudi Justin Cobbs je vesel, da je v Olimpiji dočakal Alena Omića. FOTO: Filip Barbalič/Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Tudi Justin Cobbs je vesel, da je v Olimpiji dočakal Alena Omića. FOTO: Filip Barbalič/Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 20. kolu lige ABA premagali FMP z 82:74 (21:15, 42:35, 58:55). Tako odhajajo na pokalno-reprezentančni premor z drugo zaporedno zmago oziroma štirinajsto v dvajsetih nastopih v ligi ABA. Do konca rednega dela – liga se bo nadaljevala marca – jih čaka še šest tekem. Najprej tri proti tekmecem iz zgornjega dela razpredelnice (Partizan in Zadar v gosteh ter Budućnost doma), nato pa še tri proti ekipam, ki se borijo za obstanek (Mornar, Krka, Cibona).

Proti FMP je Cedevita Olimpija nastopila v nekoliko drugačni postavi, saj je klub zapustil Karlo Matković in prišel Alen Omić, vseeno pa je pokazala dovolj zrelo in kolektivno predstavo, da zmaga ni bila pod vprašajem. V drugem polčasu je sicer zapravila 16 točk naskoka in se sredi zadnje četrtine znašla v zaostanku s 67:68, a sta Jaka Blažič in Gregor Glas pravočasno odgovorila z delnim izidom 10:0.

Pet igralcev je imelo dvomestno število točk, dva pa sta zbrala dvojna dvojčka. Jaka Blažič je 15 točkam dodal 10 skokov, Alen Omić pa je vknjižil 11 točk in 10 skokov.

Cedevita Olimpija bo naslednjo tekmo igrala v ponedeljek, in sicer povratno četrtfinalno pokala Spar proti ECE Triglavu (prvo je dobila s +51), nato pa jo v četrtek in petek na Kodeljevem čaka boj za drugo lovoriko v tej sezoni. V polfinalu pokala bo njen tekmec Kansai Helios, ki ga je ugnala septembra v slovenskem superpokalu. Drugi polfinalni par je Krka – Rogaška.

Niso bili zreli za zmago

Krka pa je v prav tako 20. kolu izgubila s Cibono s 63:91 (20:20, 33:47, 52:69). Po tem porazu je več ali manj jasno, da bosta v zadnjih šestih kolih lige ABA o obstanku odločala le dva kluba – novomeški in Mornar iz Bara. Oba imata štiri zmage (Črnogorci bodo v nedeljo gostovali pri Megi), minimalno prednost pa ima Krka, saj ima boljše medsebojno razmerje.

Za Krko je bil to šestnajsti poraz v sezoni oziroma šesti na zadnjih sedmih tekmah. V tem času je premagala le Mornar. Cibona, ki je slavila že v Novem mestu, ji je ušla na tri zmage.

Zasedba trenerja Gašperja Okorna ni bila zrela za zmago. V prvem polčasu je ravnotežje držala do 15. minute oziroma rezultata 29:29, nato na premor odšla s 14 točkami zaostanka, v nadaljevanju se je približala na 50:46, nakar so domači naredili delni rezultat 19:6 in rešili vprašanje zmagovalca. Krka bo naslednji teden igrala na zaključnem turnirju pokala Spar na Kodeljevem – v polfinalu 15. februarja jo čaka Rogaška, v nadaljevanju lige ABA pa se bo srečala doma z Mego, Splitom in Cedevito Olimpijo ter gostovala pri Crveni zvezdi, Igokei ter Borcu.

Komentarji: