Po šovu Luke Dončića in Anthonyja Randolpha zmaga Reala v Valencii

Slovenski košarkarski čudežni deček je spet blestel, tokrat ob zmagi Reala v španskem prvenstvu proti Valencii. 

Objavljeno
16. oktober 2017 00.06
N. Gr.
N. Gr.

Madrid - Luka Dončić je že med tednom z osebnim rekordom v evroligi nakazal, da je v izvrstni formi, kar je potrdil tudi na nedeljskem obračunu madridskega Reala in Valencie, ki ga je Real dobil s 86:82.

Slovenski čudežni deček, ki je po napovedih marsikaterega ameriškega analitika glavni kandidat za nabor številka ena prihodnje leto v NBA, je dosegel 16 točk, dodal jim je še devet asistenc in sedem skokov. Tokrat pri metu ni bil tako razpoložen kot v evroligi, za dve je metal 6/10, za tri 1/4 in s črte prostih metov 1/2, a je zadeval, ko ga je Real najbolj potreboval. Dončić je z nekaj izjemnimi potezami spet pokazal, da ima neverjeten občutek za igro in ne »zmrzne« niti v napetih končnicah. 

»Za to zmago smo se morali zelo potruditi, trpeli smo, zato sem še toliko bolj vesel, da nam je uspelo. Po lanski sezoni je bilo težko spet začeti igrati, a nam ne manjka motivacije, spet smo lačni uspeha,« je povedal Dončić za klubsko stran po koncu tekme. 

Zelo dober je bil tudi drugi slovenski reprezentant v madridskem Realu Anthony Randolph, ki je bil z 18 točkami celo najboljši strelec tekme, iz igre je metal 3/4 za tri, 4/7 za dve in zadel edini prosti met, ki ga je imel na voljo. 

Dober je bil tudi Jaka Blažič, ki letos v Baskonii igra kot prerojen. Po napeti končnici je njegova ekipa odpravila Gran Canario z 78:76, Blažič pa je dosegel 18 točk in v svojo statistiko dodal še osem skokov ter dve asistenci.