Po Španu v zmajevem gnezdu tudi Kastrati

Novopečeni reprezentant Kosova je košarkarskemu državnemu prvaku Unionu Olimpiji obljubil enoletno zvestobo.

Objavljeno
23. junij 2017 16.01
J. P.
J. P.

Ljubljana - Košarkarski državni prvak Union Olimpija se je po Janu Španu pred novo sezono okrepil z že drugo svežo močjo, 22-letnim in 198 centimetrom visokim krilnim igralcem Erjonom Kastratijem, dosedanjim članom Krke, ki je v zadnjih dneh precej pozornosti požel, ko mu je Košarkarska zveza Slovenije (KZS) - podbno kot Gezimu Morini - prižgala zeleno luč za nastopanje pod kosovsko zastavo. Z novim delodajalcem je podpisal enoletno pogodbo.

Športno pot je Kastrati začel v rodni Prištini, kjer je igral do leta 2009. Nato se je preselil k mladinskemu pogonu Uniona Olimpije in večji del sezone 2011/12 kot posojeni igralec prebil v Škofji Loki. Odtlej si je štiri sezone zapored, vključno z minulo, kruh služil v Novem mestu in bil s Krko dvakrat državni prvak, trikrat pokalni in dvakrat superpokalni zmagovalec. Nazadnje je v ligaškem tekmovanju dosegal povprečno po 9 točk in 4 skoke na dvoboj.

Bil je tudi slovenski reprezentant v mlajših kategorijah in sodeloval na prvenstvih do 20 let v Tallinnu in na Kreti. »Vesel sem vrnitve v Ljubljano, storil bom vse, kar je v moji moči, da pomagam ekipi. Upam, da je pred nami uspešna sezona, v kateri bomo dosegli zastavljene cilje,« je pojasnil Kastrati, Olimpijin trener Gašper Okorn pa dodal: »Erjon je domač igralec, ki je v zadnjih letih nabral precej izkušenj. Poznamo njegove značilnosti in kakovost, zato sem prepričan, da se lahko vklopi v naš sistem in pomaga ekipi, ki se sestavlja korak za korakom, kot smo si zadali.«