Pokal Spar: v četrtfinalu dvoboj Olimpije in Heliosa

V četrfinalu košarkarskega pokala Spar si bosta nasproti stala lanska finalista.

Objavljeno
25. januar 2012 13.17
Posodobljeno
25. januar 2012 13.32
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si
Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije in Heliosa, lanski finalisti slovenskega košarkarskega pokala, se bodo na letošnjem zaključnem pokalnem turnirju, ki bo od 16. do 19. februarja v Brežicah, pomerili že v četrtfinalu, je razkril današnji žreb četrtfinalnih parov pokala Spar.

Brežiški župan Ivan Molan je na žrebu delil usodo tudi ostalim slovenskim klubom. Krka bo na uvodni četrtfinalni tekmi 16. februarja igrala s Šentjurjem, ob 20. uri bo tekma med Elektro iz Šoštanja in Zlatorogom iz Laškega. Dan kasneje se bosta ob 17.30 pomerila že omenjena Union Olimpija in Helios, lani je v finalu z 92:55 zmagala Olimpija, ob 20. uri pa bo še tekma med Geoplinom Slovanom in Maribor Messerjem.

V soboto, 18. februarja, se bosta v prvem polfinalu pomerila zmagovalca tekem prvega dne, v večernem polfinalu pa zmagovalca drugega dne. Veliki finale bo na sporedu v nedeljo, 19. februarja, ob 19. uri.

Rajgelj: Olimpija mora ciljati na vrh

Današnji žreb je komentiral Janez Rajgelj, direktor Union Olimpije. »Upam, da bo napak Uniona Olimpije, ki jih je bilo v tej sezoni kar nekaj, kmalu konec, saj gre za evroligaški klub, ki jih je v najmočnejšem klubskem tekmovanju le 24 in mora zato meriti le na prvo mesto v Pokalu Spar. V kolikor ga ne osvojimo, potem bo to zagotovo eden od neuspehov.«

Župevec: Do finalnega turnirja bomo v formi

»Upam, da bomo letos res prišli do tolikokrat napovedane osvojitve Pokala Spar, saj smo bili doslej večkrat le državni prvaki, pokalni pa še nikoli. Lani nam je spodletelo po treh podaljških proti Unionu Olimpiji, upam, da nam bo tokrat, takorekoč na našem koncu, uspelo. Imamo nekaj težav z uigravanjem, a računamo, da bomo do finalnega turnirja uspeli priti nazaj v formo,« je povedal direktor KK Krka, Miro Župevec.

Špar z novim tekmovanem za starejše pionirje

Predsednik Košarkarske zveze Slovenija, Roman Volčič, je danes predstavil tud novo tekmovane. »Še bolj od tega, da pokal Spar potekal že enajstič, me veseli, da smo v sodelovanju s podjetjem Spar Slovenija ustanovili novo tekmovanje za starejše pionirje - mini pokal Spar, s katerim smo mlajšim zagotovili razširitev sezone. Veseli me, da je podjetje Spar Slovenija z nami že toliko časa in da vsako leto podpisujemo nove, enoletne pogodbe.«

Mini pokal Spar predstavlja podaljšanje tekmovalne sezone za starejše pionirje do 14 let. Zveza in Spar Slovenija bosta klubom v tem tekmovanju pokrila tudi vse sodniške stroške in najboljšim klubom tudi prav vse stroške za udeležbo na finalnem turnirju.

Četrtfinalni pari pokala Spar:

Četrtek, 16. februar:

Krka - Šentjur (17.30)

Elektra Šoštanj - Zlatorog (20)

Petek, 17. februar:

Helios Domžale - Union Olimpija (17.30)

Geoplin Slovan - Maribor Messer (20).