Pometel z Realom in se poslovil, prišel je bivši kapetan

Šarunas Jasikevičius ni več trener španskega prvaka Barcelone. Novi trener je kapetan evropskih prvakov iz leta 2010 Roger Grimau.
Fotografija: Po treh letih na trenerskems tolčku se je od Barcelone poslovil Šarunas Jasikevičius. FOTO: Ints Kalnins/Reuters
Odpri galerijo
Po treh letih na trenerskems tolčku se je od Barcelone poslovil Šarunas Jasikevičius. FOTO: Ints Kalnins/Reuters

Šarunas Jasikevičius in košarkarska sekcija FC Barcelona sta se razšla. Litovec ni sprejel nove pogodbe z znižanjem plače. Nekdanjemu 47-letnemu zvezdniku Olimpije ni šla na roke niti metla v finalu španskega prvenstva proti največjemu tekmecu Realu (3:0), ki pa je bil od Kataloncev boljši v polfinalu evrolige. Real je na koncu tudi osvojil najprestižnejšo lovoriko.

Odbor direktorjev pri FC Barcelona je za trenerja izbral nekdanjega člana in kapetana zadnjega rodu, v katerem sta bila tudi Slovenca Erazem Lorbek in Jaka Lakovič, z naslovom evropskega klubskega prvaka (2010) Rogerja Grimaua (44).

Jasikevičius v treh letih na klopi katalonskega kluba ni osvojil le evrolige, trikrat zapored se je uvrstil na zaključni turnir, dvakrat je v polfinalu izgubil proti Realu, dvakrat je bil španski prvak. Barcelona se je razšla tudi z najdražjim igralcem Nikolo Mirotićem.

Preberite še:

Komentarji: