Popovich: Jokić je neverjeten

Košarkarji San Antonia so ugnali igralce Denverja, poraz so doživeli tudi Los Angeles Lakers, pri katerih je LeBron James dosegel 100. trojni dvojček v NBA.
Fotografija: Nikola Jokić (levo) ni mogel preprečiti Denverjevega poraza. FOTO: Scott Wachter/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Nikola Jokić (levo) ni mogel preprečiti Denverjevega poraza. FOTO: Scott Wachter/Usa Today Sports

Košarkarji moštva Denver Nuggets so morali tokrat v ligi NBA na gostovanju s 111:123 priznati premoč igralcem kluba San Antonio Spurs. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar znova ni dobil priložnosti za igro.

Največji delež k temu, da je zmaga ostala doma, je prispeval Američan Derrick White, ki je v 35 minutah zbral 23 točk (z metom iz igre 9:14). V dresu San Antonia sta bila učinkovita tudi njegova rojaka Lonnie Walker IV (21) in Dejounte Murray (20), medtem ko je Avstrijec Jakob Pöltl dodal devet točk.

Za Denver, ki v zahodni konferenci zaseda osmo mesto, je največ točk vpisal Američan Aaron Gordon (25), ki je zadel kar devet od dvanajstih poskusov. Le tri točke manj je prispeval srbski zvezdnik Nikola Jokić (8:19), ki je za svoj tretji zaporedni trojni dvojček v statistiko vpisal še 13 skokov in deset asistenc. Čančar je znova obsedel na klopi.

»Ocenjujem, da smo pri zaustavljanju Jokića dali vse od sebe, kar smo lahko. Zares je neverjeten,« je bil nad 26-letnim orjakom iz Somborja navdušen Greg Popovich, legendarni trener San Antonia.

Že svoj jubilejni 100. trojni dvojček pa je v ligi NBA nanizal ameriški zvezdnik LeBron James, ki je tokrat zbral 20 točk, 10 skokov in 11 podaj. A ni mogel preprečiti poraza Los Angeles Lakers na gostovanju pri Memphis Grizzlies (95:108). Philadelphia 76ers pa je doma s 96:118 klonila pred zasedbo Utah Jazz, za katero je kar osem košarkarjev doseglo več kot deset točk. Največ jih je prispeval Američan Donovan Mitchell (22), Hrvat Bojan Bogdanović jih je k zmagi dodal 14.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: