Postaja, kjer lahko utrdijo pot navkreber

Poraz proti Szolnokiju drevi (18.00) ne pride v poštev, zatrjujejo pri Krki.

Objavljeno
21. januar 2014 11.22
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Ljubljana – Po viharni plovbi skozi zadnje dni starega in prve novega leta so košarkarji Krke zapluli v mirnejše vode, ki jim v obeh tekmovanjih prinašajo na papirju lažje, a zato še nevarnejše tekmece. Če bodo drevi pri Szolnokiju ponovili lansko predstavo iz lige ABA in prišli do druge zmage 2. kroga pokala eurochallenge, si bodo že precej olajšali pot v četrtfinale.

Ko je trener Aleksandar Džikić po nizu porazov proti vodilnim moštvom regionalne lige ABA pozival k potrpljenju in dal jasno vedeti, da ga rezultati ne skrbijo, ker njegova zasedba dobro igra, je vedel, da bo bolj kot trošenje energije proti največjim pomemben izplen proti neposrednim tekmecem v obeh tekmovanjih. Če Novomeščanom niti proti tem ne bi šlo, bi bržkone že pokazal drugačen obraz, ostrejšega kot po sobotni zmagi nad Mega Vizuro, ko je dal jasno vedeti, da trenutki nezbranosti proti njim enakovrednim zanj niso sprejemljivi. Njegovo pričakovanje, da se bo rezultatska krivulja prej ali slej obrnila, je v minulem tednu obrodilo dvojni sad, najprej proti Choletu in nato srbski zasedbi, zato bo drevišnji dvoboj za Novomeščane še toliko pomembnejši, da si ne bi pokvarili odličnega izhodišča v skupini J.

»Zadovoljen sem z zmagama doma, a vem, da lahko igramo še bolje. Szolnoki je denimo doživel velike spremembe, zamenjal kar nekaj igralcev, a vseeno verjamem, da se z njim lahko kosamo s čvrsto igro. Ne verjamem, da nam bo Sani Bečirović že lahko pomagal, a se je na sobotni tekmi pokazalo, da ga Erjon Kastrati lahko dobro zamenja in verjamem, da bo tako tudi nadaljeval,« je prepričan Džikić, potem ko je Bečirović zaradi močne bolečine v stopalu preskočil že sobotni dvoboj. Prav Bečirović je bil sicer kot prvi strelec novomeške zasedbe pomemben adut ob decembrski zmagi pri Szolnokiju, ki pa je od njega zahtevala tudi davek, saj si je ob močnem udarcu nekoliko poškodoval hrbet in tudi zato preskočil slovenski All Stars.

Madžari so sicer z velikimi težavami vstopili v leto 2014, saj še niso slavili zmage. V ligi ABA so klonili z MZT, Cibono in Širokim Brijegom, v pokalu eurochallenge pa prejšnji teden visoko izgubili z Reggio Emilio (68:90) in imajo v primerjavi s Krko tudi krajšo klop. Zanimivo, Krka je prejšnji teden postala tudi najboljša obrambna ekipa dosedanjega dela pokala eurochallenge (65,9) in hkrati vodi po številu ukradenih žog (9,3). Drevišnja zmaga pa bi bila pomembna tudi z vidika naslednjih dvobojev, saj jo zdaj v pokalu eurochallenge čakajo kar tri gostovanja v nizu.