Pred EP so ugnale tudi Britanke

Slovenske košarkarice so dosegle tretjo zmago v pripravljalnih tekmah.
Fotografija: Eva Lisec je bila znova med najučinkovitejšimi. Foto KZS
Odpri galerijo
Eva Lisec je bila znova med najučinkovitejšimi. Foto KZS

Slovenske košarkarice so odigrale četrto tekmo v okviru priprav na evropsko prvenstvo v Srbiji in dosegle tretjo zmago. S 97:87 (74:67, 49:46, 28:25) so bile boljše od izbrane vrste Velike Britanije.

Gostje so na začetku tekme pritisnile, prešle v vodstvo z 9:0 in sredi druge četrtine vodile z desetimi točkami prednosti, a niso zmedle slovenskih reprezentantk, ki so na polčas odšle s tremi točkami prednosti (49:46). Proti koncu tretje četrtine pa so do višje prednosti prišle domače košarkarice, ki do konca tekme niso več spustile vodstva iz rok.

Med strelkami je izstopala Teja Oblak z 22 točkami točkami in šestimi asistencami, Eva Lisec je dodala 16 točk, Anamaria Prezelj 15, kapetanka Nika Barič 14 in Shante Marie Evans 10. S klopi so se med strelke vpisale še Zala Friškovec z 10, Aleksandra Krošelj s šestimi, Tina Jakovina s tremi in Gala Kramžar z eno točko.


Selektor zadovoljen z napadom


»Res zanimiva tekma. Danes je mogoče pešala zbranost na začetku, kar nas je pripeljalo do tega, da smo prejeli toliko točk v prvem polčasu, po drugi strani smo bili zelo razpoloženi v napadu in z visokim številom doseženih točk je težko pričakovati, da bi izgubili. Lahko rečem, da sem veliko bolj zadovoljen z napadom, ki smo mu doslej posvečali več pozornosti. Zdaj pa se bomo usmerili tudi na obrambo,« je ocenil selektor Damir Grgić.

S turnirjem v Trbovljah je Slovenija končala tretji cikel priprav in odigrala polovico ogrevalnih tekem. Naslednji teden, ko se bodo igralke zbrale v Zrečah, bo reprezentanca odigrala še dve tekmi proti Slovaški: v petek v Škofji Loki in naslednji dan za zaprtimi vrati v Stožicah, priprave pa bo sklenila v Rigi, kjer se bo pomerila s Kitajsko in Latvijo.

Slovenke bodo na evropskem prvenstvu v Nišu igrale v skupini z Madžarsko, Turčijo in Italijo. Prva tekma jih čaka 27. t. m.

Preberite še:

Komentarji: