Pri Unionu Olimpiji popolnili strokovni štab

Trenerju Gašperju Potočniku bosta pomagala Luka Bassin in Žiga Mravljak, kondicijski trener bo Saša Ogrizović.

Objavljeno
24. junij 2015 19.54
lvi*kosarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski košarkarski prvoligaš Union Olimpija je popolnil strokovni štab za prihodnjo sezono. Trenerju Gašperju Potočniku, ki je na vročem stolčku zamenjal Memija Bečiroviča, bosta pomagala Luka Bassin, ki je bil v tej vlogi že v minuli sezoni, in Žiga Mravljak, medtem ko bo za telesno pripravo še naprej skrbel Saša Ogrizović.

Bassin je s krajšimi prekinitvami v ljubljanskem trenerskem kadru že od leta 2005, do lani, ko je prevzel vlogo pomočnika trenerja v članski zasedbi, pa je skrbel za mlajše kategorije. Med letoma 2005 in 2007 je kot pomočnik trenerja sodeloval tudi v slovenski reprezentanci do 20 let.

Mravljak je Potočniku asistiral že v sezoni 2012/13 v Krki, pred tem sta uspešno sodelovala tudi v Šoštanju. K Unionu Olimpiji se je preselil pred začetkom sezone 2013/14 in bil pomočnik trenerja mladincev, vodja kadetskega moštva in pristojen za telesno pripravo vseh mlajših selekcij v klubu.

Ogrizović pa je svojo poklicno pot začel leta 2002 kot kondicijski trener v hrvaškem rokometnem klubu Matulji. Med letoma 2006 in 2010 je skrbel za kondicijo v mladinski ekipi Geoplina Slovana, nato pa prevzel vodenje telesne priprave članov. Od začetka sezone 2012/13 je del strokovnega štaba Olimpijine članske zasedbe.