Putinova zapornica dviguje rejtinge

Prva tekma Brittney Griner v WNBA po vrnitvi iz Rusije je na vseh platformah televizijske postaje ESPN dosegla vrhunec večera pri številki milijon gledalcev.
Fotografija: Košarkarica Brittney Griner je po ruski avanturi s srečnim koncem postala najprepoznavnejši obraz lige WNBA. FOTO: Christian Petersen/AFP
Odpri galerijo
Košarkarica Brittney Griner je po ruski avanturi s srečnim koncem postala najprepoznavnejši obraz lige WNBA. FOTO: Christian Petersen/AFP

Vrnitev Brittney Griner, nekdanje zapornice v Rusiji, v WNBA – žensko različico lige NBA – je že dvignilo zanimanje košarkarskih navdušencev. Grinerjevo uvodno tekmo v dresu ekipe Phoenix Mercury (proti Sparks) je spremljalo 683.000 gledalcev.

Televizijska postaja ESPN je razkrila, da je bil na vseh njenih platformah vrhunec večera pri številki milijon gledalcev. Televizijska gledanost je bila najvišja v zadnjih enajstih letih. Ob tem je bila prva uradna tekma Grinerjeve po izpustitvi iz ruskega zapora lanskega decembra, potem ko so jo Rusi zaradi posedovanja vstavkov za elektronsko cigareto z vsebnostjo konopljinega olja in tihotapljenja mamil obsodili na devetletno zaporno kazen, najbolj predvajana tekma v četrt stoletja.

Zanimanje za ligo WNBA sicer iz leta v leto narašča. Ekipa Phoenix je prvi dve tekmi izgubila, a je 206 cm visoka košarkarica v povprečju s 73-odstotnim metom dosegla 22,5 točke, osem skokov in štiri blokade.

Brittney Griner je od leta 2015 do aretacije teden dni pred invazijo na Ukrajino nastopala za ekipo Jekaterinburg. Po diplomatskem posredovanju in izmenjavi za »trgovca s smrtjo« Viktorja Bouta je Rusijo zapustila lanskega 8. decembra.

Preberite še:

Komentarji: