Rakete le še korak od velikega finala

Houston je na peti tekmi v svoji dvorani premagal Golden State z 98:94.
Fotografija: Chris Paul je v drugem polčasu "zagorel". FOTO: Troy Taormina/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Chris Paul je v drugem polčasu "zagorel". FOTO: Troy Taormina/Usa Today Sports

V finalu zahodne konference so aktualni prvaki, Golden State Warriors, na kolenih, potem ko so košarkarji Houston Rockets dobili peto tekmo konferenčnega finala ter si prvi priigrali zaključno žogo, saj so v zmagah povedli s 3:2.

Košarkarji iz teksaškega Houstona so dobili četrto tekmo v gosteh in še peto v domači dvorani z 98:94 za vodstvo v seriji.
V ekipi se je najbolj izkazal rezervist Eric Gordon s 24 točkami, kalifornijski gostje pa so izgubili kljub razpoloženemu Kevinu Durantu, ki je prispeval 29 točk.
 

Gordon končno dodal svoj prispevek


Gordon je v napeti končnici tekme ohranil mirno roko ter z odločilnimi točkami Houston popeljal na prag prvega velikega finala po sezoni 1994/95, ki so jo sklenili z osvojenim drugim naslovom prvaka, zaporednim po sezoni 1993/94.
"Odlično se počutim, glede na to, kje smo. Morda bo kdo rekel, da sem nor, ampak res to občutim. Točno vem, kaj vidim na igrišču in da smo nasprotnika nocoj čudovito pokrivali," je bil po tekmi kljub porazu in zaostanku z 2:3 v zmagah pesniški trener Golden Stata Steve Kerr.

"Za nas se nič ne spremeni. Gremo tekmo po tekmo, mesto za mestom, se skušamo boriti na vso moč in si pripravimo kar najboljše možnosti," pa je po tekmi menil zvezdnik raket James Harden o mentaliteti igralcev, potem ko se ekipa prvič bori za finale po osvojenih naslovih leta 1994 in 1995.


 

Poškodba Paula pokvarila slavje


"Ne bodo ti dovolili zmagati po točkah, moraš jih vreči iz igre. Mislim, da so moji fantje našli način, kako se obdržati v igri. To niso klasične tekme, pač pa borbe do konca," pa je povedal trener Houstona Mike D'Antoni. Pri Houstonu vendarle ni bilo vse rožnato, zadnjo stegensko mišico si je minuto pred koncem tekme poškodoval Chris Paul in odšepal z igrišča. Zdravniki Houstona niso bili optimistični, Paul pa je takoj zatrdil, da bo igral tudi v soboto. 

Tekma, ki bo že odločala o potniku v veliki finale lige NBA, bo v noči na nedeljo v Oaklandu. Če bo Golden State izenačil, pa bo odločilna tekma v noči na torek v Houstonu. Finale lige NBA se bo začel 31. maja, zmagovalec tega dvoboja pa se bo za šampionske prstane meril z zmagovalcem obračuna med udeležencem lanskega finala, ekipo Cleveland Cavaliers, in moštvom Boston Celtics, kjer je izid izenačen na 2:2 v zmagah.

Komentarji: