S ponovitvijo finala se danes začenja žensko državno prvenstvo

V sezoni 2016/2017 bo v 1. SKL za ženske nastopalo devet ekip.

Objavljeno
01. oktober 2016 10.41
KOŠARKA
A. V.
A. V.
Celje - Drevi se bo s ponovitvijo finala minule sezone začela 26. sezona državnega prvenstva za ženske. Tekma med aktualnimi prvakinjami Athlete Celja in košarkaricami Triglava bo na sporedu ob 17. uri v dvorani Gimnazije Celje-Center.

V sezoni 2016/2017 bo v 1. SKL za ženske nastopalo devet ekip. Poleg Celjank in Kranjčank, ki bodo odigrale uvodno srečanje, bodo v prvoligaški druščini nastopale še zasedbe Konjic, Domžal, Maribora, Janine iz Rogaške Slatine, Ilirije in Ježice iz Ljubljane ter Grosupljega. Preostala tri srečanja prvega kola bodo odigrana v sredo in četrtek.

Damir Grgić, trener košarkaric Athlete Celja, je pred današnjo premiero dejala: "V minulih dveh sezonah nas je zapustila celotna peterka iz začetka sezone 2014/2015. Vse igralke so iz Celja odšle v ugledne evropske klube in lige, kar je dokaz, da v naši sredini delamo kakovostno. Z naslednjo sezono začenjamo novo obdobje z ekipo deklet rojenih leta 1997 in mlajših. Ekipi smo priključili izkušeno Shante Evans, ki jim bo zagotovo v veliko pomoč. V naših vrstah imamo igralke, ki so v mlajših reprezentančnih selekcijah večkrat dokazale, da so primerljive z večino svojih vrstnic iz domala vseh evropskih držav. Na njih je, da s trdim delom v prihodnjih letih, svoj potencial potrdijo tudi na članskem nivoju. Verjamem, da se bomo kljub mladosti, tudi v novi sezoni enakovredno borili za obe domači lovoriki, v Ligi WABA pa je naša želja uvrstitev v superligo, s čimer bi tudi v drugem delu sezone zagotovili mednarodne tekme."

Celjanke novo sezono odpirajo z domačo tekmo proti Triglavu, ki je s prihodom Rebeke Abramovič jasno nakazal, da ima letos v državnem prvenstvu najvišje ambicije. "Naša ekipa bo pred domačimi gledalci naredila vse, da sezono začne z zmago. Nismo še v optimalni pripravljenosti, imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Kljub vsemu so igralke, ki jih imamo v tem trenutku na voljo, željne novih dokazovanj in komaj čakajo, da se nova sezona začne," je dejal Grgić.

Bojan Lazić, trener Triglava, pa je pred uvodno tekmo sezone povedal: "Za nami je napornih 50 dni priprav. V novo sezono vstopamo dobro razpoloženi ter z osveženim igralskim kadrom. Še posebej smo veseli da smo prvi ekipi priključili dve slovenski reprezentantki, rojeni leta 2000 - Ano Doro Jeras in Nikolino Sofrič - ki sta že na pripravljalnih tekmah pokazali, da si zaslužita priložnost tudi na uradnih tekmah. Veseli nas tudi dejstvo, da smo pripeljali slovensko reprezentantko Rebeko Abramovič, ki bo vsekakor v veliko pomoč ostalim igralkam na zunanjih položajih. Moja želja je, da ekipa skozi celotno sezono raste in napreduje ter da pokaže dovolj zrelosti, pameti in timskega duha, da se izogne oviram, ki jih prinaša tekmovalna sezona."