Sani Bečirović bo pomočnik trenerja pri velikem Panathinaikosu

Nekdanji slovenski reprezentant Sani Bečirović bo v Atenah sodeloval z Aleksandrom Đorđevićem.

Objavljeno
29. junij 2015 10.24
Košarka
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Atene - Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Sani Bečirović se po dolgi in uspešni igralski karieri podaja v trenerski posel. V naslednji sezoni bo sedel na klopi grškega velikana Panathinaikosa, kjer bo opravljal vlogo pomočnika trenerja Aleksandra Đorđevića.

»Zapira se veliko poglavje v mojem življenju. To življenje sem poznal do včeraj. Dejansko čutim hkrati žalost in pa veselje zaradi novega izziva. To je bilo pač moje življenje in identificiral sem se z besedo igralec. Zdaj se bom moral drugače. Vesel sem, da se mi je ponudila priložnost, ki je ne morem izpustiti iz rok. Biti pomočnik njemu (Aleksandru Đorđeviću) in biti v klubu, kjer sem dosegel največje igralske uspehe, to ne doleti vsakogar. Upam, da se bom v mojem delu znašel tako dobro kot v igralskem. Verjamem, da se bomo v Panathinaikosu veselili takšnih uspehov kot sem se jih kot igralec,« je dejal Bečirović, ki se v Grčijo vrača po letu 2006, ko je dve sezoni igral ravno za Panathinaikos in z njim postal evropski prvak.

34-letni nekdanji član Uniona Olimpije in nazadnje Pallacanestra Piacentina se je v trenerskem poslu pridružil očetu Memiju, s katerim vodita tudi košarkarsko šolo Sani Bečirović. Na samostojni poti se bo sprva učil od svojega nekdanjega trenerja Đorđevića, ki je Sanija vodil pri Benettonu v sezoni 2011/12.

V svoji uspešni igralski karieri je Bistričan od leta 1998 igral za slovensko reprezentanco in nastopil na evropskih prvenstvih v letih 1999, 2001 in 2005 ter na svetovnih prvenstvih 2006 in 2010.

Đorđević veliko ime v košarki

Srbski strokovnjak Aleksandar Đorđević je sicer eden najbolj znamenitih košarkarjev nekdanje Jugoslavije. V vlogi organizatorja igre ji je leta 1998 pomagal do naslova svetovnega prvaka, dve leti prej je osvojil srebrno olimpijsko kolajno, v letih 1991, 1995 in 1997 pa je s svojo reprezentanco postal evropski prvak.

Z Bečirovićem in preostalimi člani trenerskega štaba bo začel sodelovati med 8. in 12. julijem, ko se bodo sestali in dokončno dogovorili o vseh podrobnostih, pripravah in igralcih.