Slovenske košarkarice s Slovaško, Poljsko in Luksemburgom

V slovenskem taboru zadovoljni z žrebom skupin za drugi krog kvalifikacij za eurobasket 2015 na Madžarskem in v Romuniji.

Objavljeno
01. december 2013 16.18
lvi*kosarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

München - Slovenska ženska članska košarkarska reprezentanca je na žrebu v Nemčiji dobila tekmice za drugi krog kvalifikacij za eurobasket 2015 na Madžarskem in v Romuniji. Naša dekleta se bodo v skupini A merila s Poljsko, Slovaško in Luksemburgom. V uvodnem kolu bodo 8. junija prihodnje leto gostovala na Slovaškem, prvi domači obračun bo že tri dni pozneje s Poljakinjami. Na EP bodo potovale zmagovalke šestih skupin in pet najboljših drugouvrščenih zasedb. Poleg gostiteljic so na eurobasket že uvrščene Španke, Francozinje, Turkinje, Srbkinje, Belorusinje in Čehinje. Na minulem prvenstvu so od reprezentanc iz skupine A nastopile le Slovakinje, ki so izpadle po drugem delu in zasedle končno enajsto mesto.

»Žreb nam je naklonil tekmece po meri, zato ne moremo biti nezadovoljni. Naš rezultat bo v veliki meri odvisen od tega, v kakšnih postavah bosta nastopili Slovaška in Poljska. V zadnjih letih imajo namreč na slovaški zvezi kup težav, zato je nemogoče napovedati, kako resno se bodo lotili projekta. Po drugi strani ima Poljska tradicionalno kakovostno zasedbo, ki pa v zadnjem obdobju ne dosega odmevnejših rezultatov. Seveda pa si bomo usodo v prvi vrsti krojili sami. V primeru poškodb in odpovedi žal nimamo zadosti široke baze igralk, s katerimi bi nadomestili naša najboljša dekleta in imeli tako ekipo, ki bi lahko računala na prvi preboj na evropsko prvenstvo. Zato upam, da se bodo odzvale vse igralke,« napoveduje direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.