So Jordana zastrupili pred zgodovinskim finalom?

Domnevno zastrupljeni Michael Jordan je na peti tekmi finala leta 1997 dosegel 38 točk in se zgrudil v objem Scottija Pippena.

Objavljeno
18. april 2013 18.40
Bobcats Donation Basketball
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Le kdo se ne spomni enega najbolj razburljih finalov v zgodovini ligi NBA, ki sta ga moštvi Chicago Bulls in večni tekmec Utah Jazz odigrala v sezoni 1996/1997?

Michael Jordan & Co. so po epskih šestih finalnih tekmah uspeli še drugo sezono zapored osvojiti šampionske prstane, ljubiteljem košarke pa so najbolj v spominu ostale neponovljive predstave legendarnega Jordana.

MJ je na peti tekmi na sovražnem ozemlju v Utahu kljub »gripi« uspel doseči kar 38 točk in tako poskrbel za veliko slavje s 90:88. Le nekaj sekund po tekmi se je popolnoma izčrpani Jordan zgrudil v objem moštvenega kolega Scottija Pippna. »Pogumna in neverjetna predstava Jordana, ki je zbolel za gripo,« je bil ganjen športni komentator Marv Albert.

Toda kot zatrjuje trener enega najboljših košarkarjev v zgodovini ligi NBA Tim Grover je bil Jordan le nekaj ur pred finalom zastrupljen s hrano, takrat pa naj bi zmotno mislili, da je nepričakovano zbolel.

»Nastanjeni smo bili v Park Cityju v Utahu. Hrano so prenehali strežti okoli deveti ure, toda Michael je bil lačen, mi pa nismo uspeli najti nobene druge restavracije. Našli smo le neko picerijo in tako tam naročili nekaj hrane. Tam smo bivali že nekaj dni in ker je bilo takrat to še majhno mesto, so vsi dobro vedeli, kje smo nastanjeni. Tako smo naročili pizze. Že ko sem prevzel hrano, sem imel slab občutek in sem to fantom tudi povedal. Zanimivo - izmed vseh v sobi, je jedel le MJ. Zjutraj smo ga našli na kolenih, izgledal je resnično slabo, kar je vplivalo na psiho celotnega moštva. Takoj sem dejal, da je bil Michael zastrupljen s hrano in ne gre za gripo,« je dejal Grover.

Kljub temu je Chicago že na naslednji tekmi pred domačimi navijači dobil še četrto finalno tekmo in osvojil nov naslov prvakov lige NBA.