Stankovićev pokal: po dnevu praznovanja dan D (VIDEO)

V slovenski košarkarski odpravi na Kitajskem so včeraj praznovali dva rojstna dneva, danes jih čaka finalni dvoboj z Rusi.

Objavljeno
04. avgust 2014 12.47
šipić košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Luoyang - Slovenski košarkarji imajo danes možnost, da se kot prva reprezentanca doslej veselijo že tretje zmage na tradicionalnem Stankovićevem pokalu na Kitajskem. Do sedaj so bili za konkurenco premočni v obeh nastopih leta 2007 in 2010 ter so zaenkrat po številu zmag še izenačeni z Angolci in Avstralci, ki so prav tako pokal dvignili po dvakrat.

Ob 14.30 se bodo izbranci selektorja Jureta Zdovca, med katerimi v Luoyangu ni glavnih zvezdnikov Gorana Dragića in Erazma Lorbka, v finalu udarili z zdesetkano zasedbo Rusije, s katero imajo še neporavnane račune, saj so pred njo - resda za las - pokleknili v četrtkovem uvodnem obračunu (67:70). Danes imajo torej lepo priložnost za maščevanje.

Naši reprezentanci je sicer včerajšnji prost dan zelo dobro del, saj so bili fantje po treh zaporednih obračunih po napornem in dolgem letu že precej iztrošeni, za nameček sta prav včeraj rojstni dan praznovala fizioterapevt Martin Klešnik in tehnični vodja Matej Likar.