Sterling bo tožil NBA

Lastnik ekipe Los Angeles Clippers Donald Sterling ne namerava sprejeti kazni, ki mu jo je naložila NBA.

Objavljeno
16. maj 2014 09.56
Posodobljeno
16. maj 2014 10.56
NBA-CLIPPERS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Saga Donalda Sterlinga, ki se je začela z navidez nedolžnimi, a rasno obarvanimi pripombami, očitno še ne bo kmalu dobila epiloga. Potem ko je vodstvo lige NBA milijarderja izključilo iz lige in zahtevalo plačilo kazni v višini 2,5 milijona dolarjev, se bo lastnik ekipe Los Angeles Clippers očitno odzval s tožbo.

Kot poroča Sports Illustrated, Sterling ne namerava plačati zahtevane kazni, njegov odvetnik Maxwell Blecher pa je vodstvu lige že poslal pismo, v katerem trdi, da Sterling ni storil nič takšnega, da bi si prislužil tako visoko kazen. Ob tem naj bi bile Sterlingu celo kršene pravice, saj ni dejansko prekršil nobenega člena lige, je zapisal v pismu. Kot piše ameriška revija, se bo spor po dopisu najverjetneje nadaljeval na sodišču.

Sterling je v pogovoru za CNN pred dnevi dejal, da »ni rasist« in da je le naredil »strašno napako«, ko je svojemu dekletu naročal, naj na tekme ne vozi več temnopoltih ljudi, med drugim je posebej omenil legendarnega Magica Johsona.

Medtem je ekipa Los Angeles Clippers že izpadla iz končnice, izločila jo je Oklahoma, trener Doc Rivers pa je ob tem poudaril, da je afera močno vplivala tudi na slačilnico.