Tajfun in Krka v Škofji Loki za superpokalno lovoriko

Košarkarji Tajfuna in Krke se bodo 26. septembra pomerili v slovenskem superpokalu.

Objavljeno
16. avgust 2015 20.15
dpe-kosarkarska tekma
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je sporočila datum slovenskega superpokala, v katerem se bosta pomerila državni prvak Tajfun in pokalni prvak Krka. Tekma bo 26. septembra v škofjeloški dvorani Poden.

Superpokalno tekmo tradicionalno organizira klub, ki je v minuli sezoni napredoval v prvo ligo. Tokrat je to KK Škofja Loka, ki je ta dogodek prvič gostila leta 2005.

V superpokalu je najuspešnejša Union Olimpija (7 naslovov), ki letos sploh prvič v zgodovini ne bo sodelovala v tekmi za to lovoriko. Tokrat se bosta za naslov pomerila Tajfun in Krka, ki sta zadnjo medsebojno tekmo igrala v polfinalu državnega prvenstva, ko je z 2:0 zmagal Tajfun.

Državno prvenstvo se bo začelo 17. oktobra, v prvem delu bo nastopilo devet klubov - Rogaška, Zlatorog, Helios, Portorož, Šenčur Gorenjska gradbena družba, Elektra, Hopsi, Škofja Loka in Lastovka - ki bodo odigrali 16 tekem. V ligo za prvaka se bodo uvrstili najboljši trije klubi, ki se jim bodo pridružili še Tajfun, Krka in Union Olimpija, ki bodo svojo sezono v ligi Aba začeli 1. oktobra.