Teodosića vleče v ligo NBA

Miloš Teodosić ima na mizi rekordno pogodbo moskovskega CSKA, a ga vleče čez lužo.

Objavljeno
14. junij 2017 17.08
ap*Teodosic World Cup
N. Gr.
N. Gr.
Moskva - Kapetan srbske košarkarske reprezentance Miloš Teodosić bo, če bo sprejel ponudbo svojega kluba CSKA za podaljšanje sodelovanja, postal najbolje plačani košarkar v Evropi. Moskovčani mu ponujajo štiri milijone evrov letne plače.

Moskovski klub je srbskemu košarkarju ponudil triletno podaljšanje pogodbe, ki je skupaj vredno 12 milijonov evrov. Pri CSKA so potrdili, da se dogovarjajo z igralcem, predsednik kluba Andrej Vatutin pa je dejal, da čakajo na odgovor Teodosića, ki naj prav veliko časa za odločitev ne bi imel. Bojda bo vse znano že do konca meseca, zagotovo pa do začetka priprav srbske reprezentance na EP. 

Teodosića mika selitev v ZDA. »Res je, veliko razmišljam o tem. Zdaj se bom z družino odpravil na dopust, potem pa bom razmislil, kje bodo v prihodnje najboljši pogoji zame in družino in na podlagi tega tudi sprejel odločitev.« V zadnjih dneh se najpogosteje omenja Miami, ki bi si Teodosića želel za drugega organizatorja igre, ki bi razbremenil Gorana Dragića. Teodosić je zamisli naklonjen, a želi triletno pogodbo, ki bi mu prinesla med 25 in 30 milijonov dolarjev, če se bo podal v ZDA. V napadu kakovost Srba ni vprašljiva, bolj je ranljiv v obrambi, kjer bi ga izjemni atleti lige NBA zlahka prebijali.

V Moskvi je Teodosić odigral zadnjih šest sezon, v prejšnji je s klubom tudi zmagal v evroligi. Pred selitvijo v Rusijo pa je igral za Olympiakos ter domača kluba Borac in FMP.