Tudi Jamal Murray se je odpovedal nastopu na SP

Kanadski zvezdnik Jamal Murray je naslednji v vrsti zvenečih imen, ki so se odpovedala nastopu na letošnjem svetovnem košarkarskem prvenstvu.
Fotografija: Jamal Murray na šampionski paradi v Denverju. Foto Ron Chenoy/USA Today
Odpri galerijo
Jamal Murray na šampionski paradi v Denverju. Foto Ron Chenoy/USA Today

Seznam odpovedi velikih košarkarskih zvezdnikov, ki bi morali biti nosilci igre v svojih reprezentancah na svetovnem prvenstvu na Japonskem in Filipinih, je iz dneva v dan daljši.

Giannis Antetokunmpo in Kristaps Porzingis sta se od reprezentance poslovila zaradi poškodb, Nikola Jokić je razburil Srbe, ker se znova ni odzval klicu reprezentance, podobnih primerov je še cel kup. Zdaj se je od reprezentance poslovil še eden od prvakov lige NBA z Denver Nuggets, zvezdnik Kanade Jamal Murray.

Potrebuje daljši počitek po naporni sezoni

"Ko sem prišel na pripravljalni tabor, sem želel videti, kako se bo moje telo odzvalo na dolgo in naporno sezone in če bom fizično ustrezno pripravljen za svetovno prvenstvo," je v izjavi dejal Murray.

"Po posvetovanju z zdravniškim osebjem in vodstvom reprezentance smo se odločili, da potrebujem več časa za okrevanje, zato ne bom nastopil na SP. Še vedno pa imam cilj zastopati Kanado na olimpijskih igrah, zato bom ekipo spodbujal ob vsakem koraku na tej poti," je še dodal kanadski branilec.

Murray je bil drugi najboljši igralec Denverja, na 20 tekmah v končnici je v povprečju dosegal 26,1 točke, 7,1 podaje in 5,7 skoka na tekmo. Z njim bi bila Kanada brez dvoma ena od reprezentanc, ki bi jih zelo z zanimanjem spremljali na SP, kjer bodo v skupinskem delu igrali z Latvijo, Libanonom in Francijo.

Komentarji: