Tudi Novak Đoković in Jaka Blažič del beograjske evforije (VIDEO)

Med 23.000 navijači v Areni, ki so videli zmago košarkarjev Crvene zvezde nad Kazanom, je bil tudi teniški as Novak Đoković.

Objavljeno
03. april 2014 15.57
Posodobljeno
03. april 2014 15.57
rsi*Slovenija Francija
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beograd - Nekoliko v senci dvobojev v evroligi te dni potekajo tudi zaključni obračuni v košarkarskem evropskem pokalu, tudi s slovensko udeležbo. V prvi polfinalni tekmi je Nižni Novgorod na gostovanju pri Valencii izgubil s 75:84, naš nekdanji reprezentančni center Primož Brezec pa je v enajstih minutah prispeval štiri točke (met za dve 2:3).

Pravi spektakel pa je videlo skoraj 23.000 navijačev v beograjski Areni, med katerimi je bil tudi srbski teniški superzvezdnik Novak Đoković, ki se je z množico zlil v evforijo, gromko ploskal lepim potezam domačih igralcev, veselo prepeval in delil avtograme. Crvena zvezda se je privržencem za tako številčno podporo s tribun zahvalila z odlično igro in zmago s 63:52 nad Unicsom Kazanom, predvsem po zaslugi zadnje četrtine, ki jo je dobila s 13:4. Svoj delež k uspehu moštva je prispeval tudi slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki je bil s 15 točkami (prosti meti 2:4, za dve 5:7, trojke 1:6) v 27 minutah celo najučinkovitejši mož pri domačih, dodal pa je še po en skok in asistenco.

Še posebej je evforijo na tribunah podžgal tik pred odhodom na odmor, ko je s sploh prvo trojko Beograjčanov na tekmi poskrbel za vodstvo s 35:33.