Tudi Španci v osmino brez poraza

Slovenija se bo ob morebitnem napredovanju v četrtfinale (najbrž) pomerila z Latvijo.

Objavljeno
08. september 2017 00.07
BASKETBALL-EURO-2017-MNE-ROU
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ljubljana - Košarkarska reprezentanca Španije se je na letošnjem evropskem prvenstvu v osmino finala uvrstila brez poraza, tako kot Slovenija. Branilci naslova so danes v Cluju-Napoci v skupini C premagali Madžarsko s 87:64.

Španci so že enajst tekem evropskega prvenstva nepremagani. Zadnji poraz so zabeležili v skupinskem delu pred dvema letoma. Ob tem drži Pau Gasol rekord po doseženih točkah na evropskih prvenstvih.

Kapetan branilcev naslova je pri 1111 točkah, dvajset jih je danes dosegel proti Madžarom. Na vrhu je zamenjal Tonyja Parkerja (1104), tretji pa je Nemec Dirk Nowitzki (1052). Visoko zmago so Hrvati vknjižili nad Češko, bili so boljši s 107:69, Črna gora pa je s 86:69 premagala Romunijo.

Srbi so v Istanbulu v skupini D z zmago s 74:54 proti Belgiji vknjižili četrto zmago v peti tekmi. Ker so Latvijci v zadnji tekmi večera z 89:79 premagali Turčijo, bodo gostitelji z Bosporja v zaključnem delu imeli opravka s Španci. V isti skupini so v prvi tekmi Rusi z 82:70 ugnali Veliko Britanijo.

Na eurobasketu zdaj sledi osmina finala, Slovenija se bo v soboto dopoldan pomerila z Ukrajino, Nemčija s Francijo, Finska z Italijo, Litva z Grčijo, v nedeljo pa sledijo še tekme Španija - Turčija, Hrvaška - Rusija, Latvija - Črna gora, Srbija - Madžarska.