Učinek Luke Dončića hitro prišel do izraza, Nikola Jokić ne popušča

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA izgubili proti Memphisu s 94:108. Teksašani so igrali brez Luke Dončića, ki se je razveselil rojstva prvega otroka.
Fotografija: Desmond Bane (z žogo) je bil uspešnejši od Dallasovega aduta Derricka Jonsa mlajšega. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Desmond Bane (z žogo) je bil uspešnejši od Dallasovega aduta Derricka Jonsa mlajšega. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA izgubili proti Memphis Grizzlies s 94:108. Teksašani so igrali brez zvezdnika Luke Dončića, ki se je s svojo izbranko Anamario Goltes razveselil rojstva prvega otroka. Na tekmi med Phoenix Suns in Denver Nuggets, ki so jo dobili slednji, pa je nov strelski mejnik postavil Kevin Durant.

Dallas je ujel slab dan na domači tekmi v American Airlines Centru. Manjkal je predvsem prispevek drugega zvezdnika ekipe Kyrieja Irvinga, ki je dvoboj končal z desetimi točkami. Iz igre je zadel tri od 15 metov.

Najučinkovitejša Jones in Williams, Irving neviden

Največ točk sta za Mavericks dosegla Derrick Jones in Grant Williams, po 16, pri prav tako oslabljenih gostih pa je bil razpoložen Desmond Bane s 30 točkami. Grizliji so imeli predvsem razpoloženo klop. Ta je bila boljša od Dallasa kar s 57:38. Tudi v skoku so prevladovali gosti 52:42, kar je ponavljajoča se težava Dallasa to sezono.

»Gre za mlado skupino košarkarjev. Ne iščem izgovorov, za takšne tekme moram najti prave rešitve, sploh če bomo jutri znova igrali s to zasedbo. A do jutri ne bom vedel, kaj se dogaja,« je po tekmi potarnal trener Dallasa Jason Kidd. Ob Dončiću je zaradi osebnih razlogov manjkal tudi Dante Exum, zaradi poškodbe hrbta v kadru ni bilo niti Tima Hardawaya, že dlje časa pa manjka Maxi Kleber. Dallas naslednja tekma čaka v noči na nedeljo, ko bo v Dallasu gostovala zasedba Oklahome. Ta je z razmerjem zmag in porazov 12-6 na četrtem mestu zahodne konference, tik pred Dallasom (11-7).

Denver ne popušča

Na preostalih tekmah je do strelskega mejnika prišel Durant. Ta je v prvem polčasu presegel Mosesa Malona (27.409) in je zdaj deseti v zgodovini po številu doseženih točk v rednem delu lige NBA. Ob porazu Phoenixa proti Denverju s 111:119 je prispeval 30 točk in je zdaj pri 27.423 točkah. Naslednji na lestvici je Carmelo Anthony (28.289).

Nikola Jokić igra standardno dobro. FOTO: Isaiah J. Downing/Usa Today Sports
Nikola Jokić igra standardno dobro. FOTO: Isaiah J. Downing/Usa Today Sports

Še točko več je na tekmi dosegel Jusuf Nurkić (31), a tudi skupaj nista mogla preprečiti poraza proti aktualnim prvakom. Nikola Jokić je dvoboj končal z 21 točkami in 16 asistencami, 20 točk je dosegel Reggie Jackson, 19 pa Michael Porter. Pri Phoenixu sta zaradi poškodb manjkala Devin Booker in Bradley Beal.

Preberite še:

Komentarji: