Udrih zadovoljen z vlogo v Detroitu

V ligi NBA so košarkarji Detroita izgubili v New Yorku s 102:105. Beno Udrih je dosegel 7 točk, Saša Vujačić ni igral.

Objavljeno
17. november 2016 11.06
Pistons Knicks Basketball
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

New York - Na parketu v severnoameriški košarkarski ligi se bo morala sinoči srečati dva slovenska košarkarja, vendar pa ob zmagi moštva New York Knicks s 105:102 proti Detroit Pistons Saša Vujačić ni igral, Beno Udrih pa je v 12 minutah igre dosegel sedem točk. Ob metu iz igre 3:7 je imel še eno podajo in en uspešen prosti met, kljub temu pa je bil manj kot z napadom zadovoljen s svojo igro oziroma igro celotne ekipe v obrambi.

»Mislim, da je bila v prvem polčasu problem obramba, ne le Porzingis, saj smo vedeli, kaj lahko naredi. Nismo igrali dobro obrambe. Takšne obrambe, kot jo igramo doma. Moramo se pogledati v ogledalo in razmisliti, zakaj ne moremo igrati take obrambe v gosteh,« je dejal Udrih in dodal, da so v ligi na visokem drugem mestu, glede na to koliko košev dovolijo gostujočemu moštvu na domačem parketu.

Z letošnjo sezono pri Detroitu je zelo zadovoljen, ker dobi dobre priložnosti za igro, odgovarja pa mu tudi sistem pick and roll, ki ga zelo rad igra.

Na vprašanje, ali mu je kaj žal, da ni zaigral proti Vujačići , je Udrih odgovoril, da mu je žal zato, ker niso zmagali. »On je v drugi ekipi. Smo se pozdravili in videli. Vedno je dobro videti Slovenca v drugi ekipi. Mislim, da bom čez nekaj dni videl Gorana Dragića v Detroitu, potem pa bom za novo leto tudi v Miamiju tako, da komaj čakam,« je povedal Udrih, ki mu ni žal, da se mu je Miami, kjer je igral z Dragićem odpovedal.

»Imel sem malo občutek, da nisem ravno zaželen v Miamiju, ampak so tudi šli pomladit ekipo. Na koncu koncev je to posel. V Detroitu sem dobil dobro priložnost. Vedno je lepo, če si zaželen in v Detroitu so me hoteli imeti, saj so me hitro pobrali, ko sem bil na seznamu za prestop,« je povedal Udrih in potrdil, da se dobro razume tudi s trenerjem Stanom Van Gundyjem, ker mu zaupa in ve, kaj lahko naredi na parketu.

Cleveland poražen

Košarkarji Golden State Warriors in San Antonio Spurs so osvojili še deveto zmago v severnoameriški ligi NBA. V majici Golden Stata sta se izkazala Stephen Curry in Kevin Durant, ki sta za zmago v gosteh pri Toronto Raptors (127:121) skupaj vknjižila 65 točk. Golden State je tako zmagal še petič po vrsti. Aktualni MVP lige NBA Curry je dal 35 točk.

Zato pa ob odsotnosti prvega zvezdnika LeBrona Jamesa ne gre košarkarjem Cleveland Cavaliers. Aktualni prvaki so tako vpisali komaj drugi poraz v tej sezoni, izgubili so s 93:103 pri Indiana Pacers. Cleveland je z devetimi zmagami in dvema porazoma na vrhu vzhodne konference izenačen z Atlanta Hawks, ki je s 107:100 ugnal Milwaukee Bucks. Atlanta je vpisala še šesto zaporedno zmago.

Komaj drugi poraz na 12 tekmah so doživeli košarkarji Los Angeles Clippers, ki imajo sicer edini deset zmag. Memphis Grizzlies je Clippers premagal na njihovem igrišču s 111:107.