Umrla košarkarska legenda Bill Sharman

Nekdanji zvezdnik lige NBA Bill Sharman ni bil zgolj izjemen košarkar in trener, temveč tudi velik skromnež in poštenjak.

Objavljeno
26. oktober 2013 18.09
Obit Sharman Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - V starosti 87 let je za posledicami možganske kapi, v domači oskrbi, preminil nekdanji legendarni košarkar Bill Sharman. Z moštvom Boston Celtics se je veselil štirih šampionskih prstanov v ligi NBA, po selitvi v trenerske vrste je še eno lovoriko - prvo za klub po selitvi iz Minneapolisa - dodal z ekipo Los Angeles Lakers. Sharman je bil eden od zgolj treh članov košarkarskega hrama slavnih (ob Johnu Woodnu in Lennyju Wilkensu), ki si je mesto v njem izboril kot igralec in trener. Leta 1996 so ga uvrstili med 50 najboljših košarkarjev v prvem polstoletnem obdobju NBA.

»Danes je črn dan za vse, ki imajo radi in podpirajo naš klub. Ob vseh uspehih v vlogi igralca, trenerja in funkcionarja je bil ena najboljših, najbolj prijaznih in najpreprostejših oseb, kar smo jih poznali,« je v imenu vodstva kluba iz Los Angelesa zapisala Jeanie Buss. »Bill je bil, brez kančka dvoma, eden največji ljudi, kar sem jih poznal. Bil je moj vzornik - kot igralec in kot prijatelj,« mu je polaskal še en nekdanji zvezdnik NBA Jerry West. »Imel je košarkarsko izjemno polno življenje. A še več kot to: bil je vzor poštenjaka in pozitivnega značaja,« pa je poudaril komisar lige David Stern.