Union Olimpiji bo do konca sezone pomagal Jan Močnik

Slovenski organizator igre Jan Močnik je z zmaji podpisal pogodbo do konca sezone in tudi že opravil prvi trening.

Objavljeno
09. december 2011 17.07
Posodobljeno
09. december 2011 17.20
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Ljubljana - Zdesetkano četo Union Olimpije je okrepil 176 cm visoki organizator igre Jan Močnik, ki je za zmaje že igral v sezoni 2007/08, ko se je veselil naslova državnega prvaka. Tokrat je podpisal pogodbo do konca sezone 2011/12.

Ko je zapustil Ljubljano po sezoni 2007/08, je Močnik igral na Poljskem in v Italiji. Pred sezono je že opravil priprave z ekipo trenerja Saše Filipovskega, sedaj pa je tudi uradno podpisal pogodbo.

Močnik je športno pot začel v Novi Gorici, kjer je igral vse do konca sezone 2002/03, ko se je preselil v Kraški Zidar iz Sežane. V tem klubu je ostal vse do začetka sezone 2006/07, ko se je spet vrnil v Novo Gorico. V naslednji sezoni je sledil prestop v ljubljansko Union Olimpijo. V tej sezoni se je veselil naslova prvaka slovenske lige, igral pa je tudi v polfinalu jadranske lige. V Ljubljani je ostal zgolj eno sezono, potem pa je prestopil v poljski PGB Basket Poznan ter kasneje v Postojno.

V sezoni 2009/10 je igral v drugi italijanski ligi za Snaidero iz Vidma. V reprezentančni karieri je bil Močnik član vseh mladinskih selekcij Slovenije. Blestel je predvsem na evropskem prvenstvu do 20 let v domači Novi Gorici, kjer je v povprečju za Slovenijo dosegal po devet točk in pet podaj na tekmo, so sporočili iz tabora zmajev.