Urban Gorjanc znova v Domžalah

Košarkar Urban Gorjanc je v preteklosti zastopal tudi barve slovenske reprezentance, in sicer v selekcijah U16, U18 in U20.

Objavljeno
03. oktober 2016 13.51
dja/kosarka
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - Vrste košarkarjev Helios Suns je okrepil Urban Gorjanc, 213 centimetrov visoki igralec, ki je domžalskemu občinstvu dobro znan, saj je Soncem v minuli sezoni pomagal pri osvojitvi pokala Sixt Alpe Adria in lige Nova KBM, član kluba pa je bil tudi v sezonah 2010/11 in 2011/12.

Štiriindvajsetletni Gorjanc, ki je zasedbi Jakše Vulića obljubil enoletno zvestobo, bo tudi v novi sezoni na dresu nosil številko 14.

Gorjanc je v preteklosti zastopal tudi barve slovenske reprezentance, in sicer v selekcijah U16, U18 in U20. Po težki operaciji srca leta 2013, ki je njegovo kariero začasno prekinila, se je uspešno vrnil na košarkarska igrišča. V minuli sezoni je za Sonca na 30 tekmah povprečno dosegal po 3,7 točke.

"Glede na vse zadeve, ki so se dogajale v zadnjem času, sem vesel, da se lahko zdaj osredotočim zgolj na treninge in tekme. Zadovoljen sem, da sem podpisal pogodbo s Helios Suns, urejenim klubom, pri katerem so pogoji za delo vrhunski, zdaj pa je na meni, da trdo delam in dokažem, kaj znam. Hitro se bo treba navaditi na sistem, a ker trenerja poznam še od minule sezone, menim, da to ne bo težko. Verjamem, da nas čaka uspešna sezona," je ob podpisu pogodbe dejal Gorjanc.