V Istanbulu zabodli navijača Crvene zvezde

Navijači Galatasaraya so sinoči v Istanbulu v bližini dvorane Abdi Ipekči ubili 25-letnega navijača beograjske Crvene zvezde.

Objavljeno
22. november 2014 10.05
BASKET-EUR-GALATASARAY-CRVENA ZVEZDA
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Istanbul - Včerajšnjo zanimivo evroligaško tekmo med turškim Galatasarayem in beograjsko Crveno zvezdo, ki so jo po dveh podaljških s 110:103 dobili domači, so na žalost zasenčili izgredi pred dvorano, ki so zahtevali tudi smrtno žrtev. V pretepu navijaških skupin je nastradal šele 25-letni srbski navijač, ki ga je neznanec zabodel z nožem.

Mladenič iz Zemuna je bil takoj prepeljan v bolnišico, kjer so se zdravniki še pet ur trudili, da bi ga vrnili k življenju, a je bila izguba krvi prevelika. Na srbskem konzulatu so dejanje označili kot teroristični akt in zanj okrivili kar trenerja Galatasaraya. »Potem, ko je trener rekel, da so srbski navijači teroristi, ki so prišli v Carigrad, da terorizirajo Turke, pravim, da je tudi on terorist in stojim za tem,« je dejal konzul, ki je ocenil, da je šlo za tekmo z visokim tveganjem, ki je bila elo slabo organizirana.

Do tragičnega dogodka je prišlo pred dvorano, kjer so turški navijači napadli okrog 400 navijačev beograjskega kluba. Ti niso mogli v dvorano, ker je organizator prekršil dogovor med kluboma in jim onemogočil, da kupijo vstopnice. Napeto ozračje je vodilo do spopada med navijaškima skupinama obeh klubov, ki privedel do smrti 25-letnika. Turki so goste izzivali tudi med samo tekmo, ko so večkrat skandirali »Kosovo, Kosovo«.

V dresu beograjskega kluba je sicer nastopil tudi Slovenec Jaka Blažič, ki je dosegel sedem točk.