V »slovenskem« derbiju brez Nachbarja, Blažič najučinkovitejši (VIDEO)

Barcelona v četrtem kolu drugega dela košarkarske evrolige prek Crvene zvezde, Mirza Begić poražen.

Objavljeno
24. januar 2015 00.04
BASKET-EURL-BARCELONA -BELGRADE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - V dvoboju klubov s slovensko udeležbo v četrtem kolu skupine E košarkarske evrolige med Barcelono in Crveno zvezdo si naša fanta žal nista mogla stati nasproti, saj izkušeni krilni igralec katalonskega velikana Boštjan Nachbar ni stopil na parket. Vseeno njegovi soigralci niso izgubili niti ene četrtine, naposled pa zmagali z 92:77, tudi na račun tega, da so zbrali kar dvanajst skokov več kot beograjsko moštvo.

V vrstah zmagovalcev je bil najbolj pri metu Alex Abrines s 15 točkami, Ante Tomić pa se je veselil dvojnega dvojčka (12 točk in 10 skokov). Pri Crveni zvezdi je s 13 točkami med vsemi najbolj izstopal prav slovenski reprezentant Jaka Blažič z uspešnim metom za dve (6:8), dodal pa je še dva skoka in eno asistenco. Barcelona se je tako veselila druge zmage v drugem delu, Zvezda še naprej ostaja praznih rok.

Sklonjenih glav se z gostovanja pri Olympiakosu vračajo tudi košarkarji Laborala Kutxe (64:76), med katerimi je Mirza Begić na parketu prebil 23 minut in v tem času zmogel osem točk in devet skokov, prispeval pa še eno podajo. Grški gigant ostaja v drugem delu neporažen, Laboral pa pri eni sami zmagi.