Veliko točk in podaljšek premalo za zmago

Navkljub odličnemu učinku Luke Dončiča, ki je dosegel 40 točk, so košarkarji Dallasa na domačem parketu izgubil proti gostom iz Oklahome.
Fotografija: Luka Dončić je imel odličen večer, a slabšega so imeli njegovi soigralci. Oklahoma je presenetljivo prišla do zmage v Dallasu. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je imel odličen večer, a slabšega so imeli njegovi soigralci. Oklahoma je presenetljivo prišla do zmage v Dallasu. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

Grenak večer je za slovenskim zvezdnikom pri Dallasu Luko Dončićem. Teksašani so izgubili še drugič zapored in proti moštvu, ki so ga v tej sezoni premagali v vseh treh dvobojih. Oklahoma je bila boljša in srečnejša, saj je prišla do 16. zmage v sezoni (na zahodu je boljša le od Houstona) po podaljšku s 120:114.

Ljubljančan je igral 43 minut, za novi trojni dvojček so mu zmanjkali štirje skoki: 40 točk (met 16:33, za tri 5:13), 10 asistenc, 6 skokov. Zadnji met za zmago za tri točke v rednem delu, v katerem je dosegel 36 točk, je Dončić zgrešil.  Reggie Bullock je dodal še 23 točk, Jalen Brunson pa 20. Kristaps Porzingis ni igral.

Pri gostih sta odstopala Luguentz Dort s 30 točkami in Tre Mann z 29.

»Enostavno so bili bolj agresivni kot mi,« je dejal trener Mavericks Jason Kidd. »Ko nam je šlo za nohte, smo začeli igrati bolje. Postavili smo se v položaj kot Orlando: nekdo je moral zadeti in nekdo je zadel. Enostavno jih nismo mogli ustaviti na drugi strani,« je še dodal.

Čeprav je bil najboljši igralec tekme je Dončić prevzel krivdo za negativen razplet obračuna za Dallas.

»Ta igra je na meni,« je rekel. »Dve moji slabi odločitvi pri zadnjih dveh posestih žoge v rednem delu tekme. Ne bi se smelo zgoditi,« je dejal mladi slovenski as, ki je tik pred koncem rednega dela, ob delnem izidu 103:103, zgrešil met za tri, ki bi, če bi žogo spravil skozi obroč, prinesla zmago.

Dallas z 29 zmagami in 31 porazi zaseda peto mesto v razvrstitvi zahodne konference. Na vrhu razpredelnice je v tej sezoni zelo usklajeni košarkarski orkester iz Phoenixa Suns z 41 zmagami in devetimi porazi.

Dallas bo naslednjih pet tekem igral v domači dvorani, tekmeci bodo: Philadelphia (5. t. m.), Atlanta (7.), Detroit (9.) in dvakrat LA Clippers (11., 13.).

Spencer Dinwiddie je s trojnim dvojčkom s 14 točkami, 12 skoki in 10 asistencami poskrbel za zmago Washingtona, ki je v gosteh presenetili tretjo najboljšo ekipo vzhodne konference Philadelphio s 106:103. Center Philadelphie Joel Embiid se je po nekoliko počasnem začetku ogrel in dosegel 27 točk ter vpisal še 14 skokov. Washington, ki je 11. v razvrstitvi vzhoda, je prekinil niz šestih porazov.

Košarkarji Brooklyna, ki so šesti na vzhodu, so brez poškodovanega Kevina Duranta doživeli šesti zaporedni poraz in izgubili s 112:101 v Sacramentu. Kalifornijski kralji so prekinili niz sedmih porazov.

Memphis je v kultnem Madison Square Gardenu odčitali šolsko lekcijo New Yorku. Zvezdnik Memphisa Ja Morant je dosegel 23 točk in podelil devet podaj za zmago s 120:108.

Julius Randle je za kratkohlačnike dosegel 18 točk, 12 skokov in devet asistenc, a je bil v zadnji minuti izključen zaradi druge tehnične napake.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: