Sprememba: izbor na naboru za Dragića ni več dovolj

Po sestanku vodstva Phoenixa in agenta Gorana Dragića so v klubu spremenili odločitev in Slovenca želijo zadržati v svojih vrstah.

Objavljeno
17. februar 2015 20.13
Suns Trail Blazers Basketball
N. G., Delo.si
N. G., Delo.si

Phoenix - V Arizoni bo v prihodnjih dneh še zelo vroče. Goran Dragić je visoko na seznamu želja mnogih klubov v ligi NBA, Phoenix pa ga je pripravljen zamenjati za izbor na naboru in igralca z All-Star potencialom. Vsi zainteresirani klubi imajo čas do četrtega zvečer po slovenskem času (21), ko se v ligi NBA izteče prestopni rok.

Še v nedeljo so iz Phoenixa prihajale novice, da je odhod Dragića neizbežen, zato si želijo v prestopnem roku zanj iztržiti vsaj izbor v prvem krogu nabora. Ekipo naj bi gradili okrog Isaiaha Thomasa in Erica Bledsoeja, ki imata dolgoročni pogodbi, Dragiću pa se dogovor z ekipo poleti izteče.

Po poročanju Adriana Wojnarovskega je vodstvo spremenilo strategijo in želi Dragića zadržati v ekipi. Poleti mu bodo ponudili novo dolgoročno pogodbo, ki bo precej donosnejša od 7,5 milijona ameriških dolarjev letno, kolikor »Dragon« v Arizoni zasluži sedaj.

Med Dragićevimi snubci najbolj zagreti v Los Angelesu in Houstonu

Do četrtka, ko se konča prestopni rok v ligi NBA, si želijo prodati Isaiaha Thomasa in Geralda Greena, okrepitve pa potrebujejo predvsem pod košem. V Phoenixu so Dragića pripravljeni zamenjati za izbor v prvem krogu nabora in igralca z All-Star potencialom, kar bo najverjetneje prevelika zahteva, da bi se prestop do četrtka uresničil.

Na trgu za Slovenca vlada veliko zanimanje, najbolj si ga želijo pri Los Angeles Lakers in Houston Rockets, pri katerih je že igral. Obe ekipi bosta imeli poleti dovolj denarja, da Dragiću ponudita slabih 20 milijonov ameriških dolarjev letno, s čimer bi postal eden najbolje plačanih igralcev v ligi NBA.