Dragić zaradi počasnega Jacksona ob finale spretnostnega izziva

V spretnostnem izzivu sta zmagala Trey Burke in Damian Lillard, v metanju trojk Marco Belinelli.

Objavljeno
16. februar 2014 07.38
SPO-BKO-BKN-TACO-BELL-SKILLS-CHALLENGE-2014
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New Orleans - Slovenski reprezentant Goran Dragić je v noči na nedeljo sodeloval v spretnostnem izzivu, kjer pa je imel preveč sproščenega partnerja.

Dragić v tem tekmovanju ni mogel pokazati vseh svojih sposobnosti, saj je zaradi počasnega nastopa svojega sotekmovalca Reggieja Jacksona (Oklahoma City Thunder) ostal brez finala (njun nastop si lahko ogledate v zgornjem videu).

Dragić in Jackson sta zabeležila čas 42,3 sekunde, kar je bilo za zmago proti Damianu Lilliardu (Portland Trail Blazers) in Treyu Burku (Utah Jazz), ki sta imela čas 40,6 sekunde in napredovala v finale.

V spopadu predstavnikov vzhodne konference sta Michael Carter-Williams (Philadelphia 76ers) in Victor Oladipo (Orlando Magic) s časom 43,3 sekunde premagala DeMarja DeRozana (Toronto Raptors) in Giannisa Antetokounmpoja (Milwaukee Bucks) in postala druga finalista.

Na koncu sta zmagala Damian Lillard in Trey Burke, ki sta za nastop potrebovala 45,2 sekunde in zgolj za desetinko sekunde prehitela svoja konkurenta.

Na Vzhodu bolje zabijali

Tekmovanje v zabijanju je potekalo po spremenjenih pravilih, saj so predstavniki Zahoda tekmovali proti predstavnikom Vzhoda.

Zmagovalno lovoriko so osvojili košarkarji Vzhoda John Wall (Washington Wizzards), Terrence Ross (Toronto Raptors) in Paul George (Indiana Pacers), ki so pokazali več od košarkarjev Zahoda Bena McLemora (Sacramento Kings), Harrisona Barnesa (Golden State Warriors) in Damiana Lillard (Portland Trail Blazers).

Med tistimi, ki je najbolj navdušil sodnike, je bil košarkar Washingtona John Wall, ki je med drugim zabil prek klubske maskote (v zgornjem videu).

Belinelli kralj trojk

V metanju trojk je bil najboljši Italijan Marco Belinelli (San Antonio Spurs), ki je po dodatni seriji premagal Bradleyja Beala (Washington Wizards) s 24:18 (posnetek njunih metov si lahko ogledate v zgornjem videu).

Vrhunec vikenda bo današnja 63. tekma vseh zvezd.