Vračata se Zagorac in Zupan, Zdovc zradiral Tomiča

Slovenska košarkarska reprezentanca bo priprave na septembrski eurobasket nadaljevala v Podčetrtku.

Objavljeno
10. avgust 2015 20.41
Košarka Slovenija Kanada
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca se je danes popoldne vrnila iz Latvije, kjer je na pripravljalnem turnirju pred septembrskim eurobasketom vknjižila po eno zmago in poraz. Izbrance selektorja Jureta Zdovca zdaj čaka dan in pol počitka, preden se bodo vnovič zbrali v sredo.

Priprave na vrhunec letošnje reprezentančne sezone so se prevesile v drugi del, po Kranjski Gori, Zrečah in Rigi pa bodo košarkarji šest dni vadili še v Podčetrtu, kamor potujejo v sredo popoldne. Fantom se znova priključujeta Saša Zagorac in Miha Zupan, ki sta zadnje dni trenirala z Zdovčevim pomočnikom Gašperjem Potočnikom v Ljubljani, selektor pa se je odločil, da priprav izbrane vrste ne nadaljuje Boban Tomič, ki je na parket stopil v dveh obračunih in prispeval osem točk. V Podčetrtku ne bo niti drugega selektorjevega pomočnika Stefanosa Dedasa, ki se bo zavoljo priprav Gaziantepa k reprezentanci vrnil šele tik pred prvenstvom.

Po petih odigranih dvobojih, v katerih je Slovenija zabeležila tri zmage (Nova Zelandija, Avstralija, Poljska), bodo nove preizkušnje na sporedu od 21. do 23. avgusta na Pokalu Adecco v Kopru. Naši fantje se bodo pomerili z Ukrajino, Finsko in Italijo, vse tri tekme bodo na sporedu ob 20.05, podobno kot tudi Telemachov spektakel 27. avgusta v Stožicah.