Z Madžari ima Krka še neporavnan račun

Pokal eurochallenge: košarkarji Krke lovijo četrtfinale, predzadnji izziv drevi prinaša Szolnok (18).

Objavljeno
18. februar 2014 02.19
košarka
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Ljubljana – Temelji so položeni, nosilnost evropske konstrukcije pa bodo košarkarji Krke določili v naslednjem tednu in pol. Z drevišnjim dvobojem s Szolnokom (18) vstopajo v zaključno obdobje bitke za četrtfinale pokala eurochallenge, v njihov prid pa govori dejstvo, da bodo preostali tekmi igrali doma, kjer Dolenjci praviloma vedno pokažejo več.

Slovenskim prvakom je za hip zastalo srce, ko je pred tednom proti Choletu s parketa zelo hitro odšel Edo Murić in je v zraku obviselo vprašanje o njegovem zdravstvenem stanju. No, v teh dneh je prav nasprotno, saj se je že proti MZT potrdilo, da njihov kapetan – podobno kot mačka – vedno pristane na dveh nogah in mu poškodba očitno ni pustila večjih posledic. Lahko bi bila namreč tudi usodna, ne toliko zanj kot za moštvo, ki v zaključnem delu drugega kroga evropskega tekmovanja potrebuje vse najmočnejše adute za uresničitev cilja. V soboto je tako Murić že nasul 13 točk MZT v ligi ABA, proti Szolnoku ga bo s soigralci gnala tudi velika želja po revanši, saj Novomeščanov letos še nihče ni tako zamrznil v napadu kot prav Madžari, ki so jim v prvem delu dovolili le 48 točk. To je bila obenem ena najslabših, če ne najslabša tekma slovenskih prvakov v sezoni, na kateri zaradi načetih gležnjev nista igrala Jasmin Hukić in Luka Lapornik, z veliko težavo pa je na parket stopil Sani Bečirovič. Tri tedne pozneje je podoba novomeškega moštva povsem drugačna, njihova igra je obetavna, dobra pa je tudi popotnica, s katero so se košarkarji Krke vrnili z zadnjega gostovanja v Franciji. Ker so dobili Cholet, jim ob zmagah na zadnjih dveh tekmah – prihodnji torek prihaja k njim še Reggio Emilia – niti ne bo treba loviti točkovnega zaostanka, ki bi jim v nasprotnem primeru prinašal hud glavobol; proti Szolnoku, ki trenutno drži vodilni položaj v skupini, so namreč izgubili za kar 17 točk.

»Verjamem, da bomo nadaljevali dobre igre in rezultate, seveda če bomo ponovili pristop z zadnjih tekem. Szolnok je že pokazal, da je lahko nevaren tekmec, četudi bomo tokrat gotovo igrali bolj čvrsto obrambo in lovili zmago, saj je to lepa priložnost, da naredimo pomemben korak k preboju med najboljšo osmerico. Upam le, da bomo imeli dobro podporo navijačev, saj rabimo njihovo podporo,« je trener Aleksandar Džikić poslal klic na pomoč zunaj dvorane, saj tribune še pred dnevi proti MZT niso bile najbolj polne. Tudi njega pač žene želja, da bi se čim bolj približali letu 2010, ko so Dolenjci osvojili lovoriko v tem tekmovanju.