Za rekordni niz zmag je Luka Dončić dal strelsko lekcijo Kevinu Durantu

V prvi Dallasovi tekmi po tekmi vseh zvezd je 24-letni Slovenec proti Phoenixu dosegel 41 točk, devet skokov, 11 podaj in tri ukradene žoge.
Fotografija: Dallasov zvezdniški dvojec Luka Dončić, Kyrie Irving je proti Phoenixu navdušil. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Dallasov zvezdniški dvojec Luka Dončić, Kyrie Irving je proti Phoenixu navdušil. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports Via Reuters Con

Slovenski košarkarski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić je blestel na prvi Dallasovi tekmi po premoru za tekmo vseh zvezd (All-Star). Štiriindvajsetletnik je bil z 41 točkami prvi mož zmage nad Phoenixom s 123:113, v dvorani American Airlines Center je v 38 minutah na parketu dodal še devet skokov, 11 podaj in tri ukradene žoge.

To je bila za Dallas rekordna, sedma zmaga v nizu to sezono, s katero je Phoenix v neposrednem dvoboju izrinili s šestega mesta v zahodni konferenci.

Dobro je igral tudi Kyrie Irving, ki je k zmagi dodal 29 točk.

Pravzaprav se je Dallasov zmagoviti niz začel, ko se je Irving vrnil po zvinu palca. Teksašani so bili to sezono brez Dončića ali Irvinga ali obeh na 27 tekmah zaradi poškodb. Njun sedmi zaporedni skupni nastop se je ujemal s prejšnjim zmagovitim nizom.

»Mislim, da sta Luka in Kyrie vnovič dobro odgovorila na vprašanje, da lahko precej dobro sodelujeta,« je po tekmi dejal trener Jason Kidd.

»Smo na dobri poti. Ko smo zdravi, se kaže tudi naša energija, vse je trenutno v pozitivnem smislu. Poleg tega se fantje na igrišču zabavajo. Kar vidiš to energijo na parketu,« je dodal Kidd.

Pri Phoenixu sta Devin Booker in Kevin Durant, ki sta prav tako nastopila na tekmi zvezd, dosegla 35 oziroma 23 točk. Sonca so pred gostovanjem v Teksasu dobila pet od šestih tekem.

Naslednja tekma Dallas čaka v nedeljo v Indianapolisu, ko se bo pomeril z Indiano.

Realov duh po Dončićevi zaslugi bdi nad Dallasom

Luka Dončić pani navduševal le na parketu, 24-letni Ljubljančan je pred dvobojem še bolj segel v srca kraljevske športne družine iz Madrida, pri kateri je pred odhodom v ZDA osvojil tudi Evropo. Na dvoboj proti Phoenixu je prišel v črnem dresu nogometnega moštva madridskega Reala, s čimer je navdušil tudi nogometaše. Najbolj Nemca Tonija Kroosa, ki sicer velja za oboževalca košarke in slovenskega asa, tudi velikega navijača »belih«. Na družbenem omrežju X je 34-letni Kroos ob video posnetku z Dončićem zapisal »Nazaj«.

Dončić je ob sedmi zaporedni zmagi in strelskim učinkom dvojca »LuKai« (Luka Dončić, Kyrie Irving) pohvalil vzdušje v moštvu.

»Sedem zmag zapored ... Verjamemo vase. Vsa ekipa je enotna in kemija je fantastična,« je Dončić povedal za televizijsko mrežo TNT.

Preberite še:

Komentarji: