Žiga Dimec prvič na tuje (VIDEO)

Slovenski košarkar, dosedanji center Krke, je moral na zahtevo novega delodajalca Bayreutha zapustiti reprezentančni zbor.
Fotografija: Žiga Dimec je za teden dni zapustil reprezentanco. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Žiga Dimec je za teden dni zapustil reprezentanco. FOTO: Jure Eržen/Delo

Zreče – Slovenska moška košarkarska reprezentanca se v Zrečah pripravlja za dvoboja kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnje leto proti Latviji in Turčiji. Selektor Rado Trifunović do 9. septembra ne bo mogel računati na 25-letnega centra Žigo Dimca, ki je moral na zahtevo novega delodajalca Bayreutha nemudoma odpotovati v Nemčijo.


Nazadnje pri Krki


Na pripravah tako ostaja enajst košarkarjev. Dimec se sicer prvič seli na tuje. Športno pot je začel v Laškem pri Zlatorogu, katerega član je bil do konca sezone 2013/14, vmes je kot posojen igralec nosil majico Konjic. Nato se je preselil k Rogaški, od leta 2015 pa si je 211 centimetrov visoki košarkar kruh služil pri novomeški Krki.


Klubska zahteva


Danes se je priključil novemu delodajalcu Bayreuthu, za katerega nastopa tudi Gregor Hrovat. Minulo sezono je moštvo končalo na šestem mestu prvoligaške razpredelnice, poleg nastopanja v državnem prvenstvu in pokalu pa se bo v novi skušalo prebiti še v skupinski del lige prvakov. Bavarci so Dimcu postavili zahtevo, naj se nemudoma pridruži pripravam ekipe, sicer do podpisa pogodbe ne bi prišlo.
 

Komentarji: