Mertesacker končal reprezentančno kariero

Branilec nemške nogometne reprezentance Per Mertesacker je naslednji iz vrst elfa, ki je napovedal svoje slovo.

Objavljeno
15. avgust 2014 21.35
Germany Soccer Mertesacker
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Berlin - Dogloletni centralni branilec nemške nogometne reprezentance Per Mertesacker končuje svojo reprezentančno kariero. Šele 29-letni član angleškega Arsenala je z nemško reprezentanco na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji osvojil naslov svetovnega prvaka, za elf pa je igral skoraj deset let in v tem času zbral kar 104 nastope, s čimer je prehitel celo legendarnega Franza Beckenbauerja. 

»Predvsem gre za to, da bi rad po desetletju v reprezentanci to poglavje v karieri končal sam. Na klubski ravni pa bi rad z Arsenalom še osvojil kakšno lovoriko,« je svoje slovo obrazložil branilec, ki je s simboličnim vstopom v 120. minuti tekme okusil tudi slast igranja v finalu svetovnega prvenstva proti Argentini.

Mertesacker se je v reprezentančnem pokoju pridružil nekdanjemu kapetanu Philippu Lahmu in najboljšemu strelcu v zgodovini svetovnih prvenstev Miroslavu Kloseju

Tudi reprezentanca Bosne in Hercegovine okrnjena v nov kvalifikacijski ciklus

Po zgodovinskem uspehu in uvrstitvi na mundial so svoje reprezentančne cilje očitno izpolnili tudi nekateri bosanski reprezentanti. Po kapetanu Emirju Spahiću in Senijadu Ibričiću je reprezentančno kariero sklenil tudi Zvijezdan Misimović. 32-letni vezist je za zmaje igral več kot deset let in v tem času zbral 84 nastopov, v katerih se mu je 25-krat uspelo vpisati tudi med strelce.