1. SNL: Deveterica Domžalčanov zadržala Celjane na tretjem mestu

Olimpija in Koper ter Celje in Domžale so se v 29. kolu Prve lige Telekom Slovenije razšli brez golov in zmagovalca.

Objavljeno
25. april 2015 14.59
Posodobljeno
25. april 2015 18.21
Nogometaša Andraž Šporar, Olimpija in Kenan Horić, Domžale, na tekmi 1.SNL med Domžalami in Olimpijo v Domžalah, Slovenija 20.septembra 2014.
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Celje - Derbi 29. kola Prve lige Telekom Slovenije med Celjani in Domžalčani se je na Areni Petrol končal brez zmagovalca. Še petič na zadnjih šestih medsebojnih tekmah omenjenih tekmecev na celjskem štadionu se je obračun končal z nepopularnim izidom 0:0. Domžalčani, ki so več kot 10 minut igrali zgolj z deveterico na igrišču, so ubranili vse nalete domačih.

Gostje so že v 35. minuti prvega polčasa po drugem rumenem kartonu Kenana Horića ostali brez enega svojega nogometaša, podobna usoda pa je v 79. minuti tekme doletela še drugega - Rudija Vancaša Požega. A drugouvrščeni na lestvici slovenske prve lige so uspeli zadržati vse nalete domačih in prek Trojan odnesli pomembno točko, s katero so ohranili minimalno prednost pred današnjimi tekmeci.

Uspavanko v prvem delu prekinil Skomina

Ob umirjenem vzdušju pod reflektorji celjskega štadiona je prva polpriložnost pripadla Domžalčanom. Dejan Trajkovski je prodrl po levi strani in podal v sredino, kjer je poizkušal kar najbolje ustreliti Matic Črnic, a mu to ni uspelo. Matic Kotnik z njegovim poizkusom ni imel pretirano težkega dela. Nevarnejši je bil poizkus gostov v 16. minuti, ko je bil za nizko podajo z leve Nejca Skubica le za malo prekratek Slobodan Vuk.

Na drugi strani celjske zelenice je bilo prvič vroče v 19. minuti, ko je v kazenskem prostoru padel Ivan Lendrić, a si s tem priigral le rumeni karton iz žepa Damirja Skomine zaradi simuliranja. Kmalu zatem se je v dobrem položaju znašel tudi Jiri Jeslinek, a streljal vse prej kot dobro. Sledile so nove minute, v katerih so prevladovale Domžale, a jih je v 35. minuti presekal nepričakovan rdeči karton. Gregor Bajde se je spustil v protinapad, Kenan Horić pa mu je prodor preprečil s prekrškom, zaradi katerega je dobil drugi rumeni karton in si zaslužil predčasno pot pod prho.

Celjani številčne prednosti do konca prvega polčasa niso uspeli izkoristiti, nogometno zelo povprečen prvi del se je končal z najbolj nepriljubljenim izidom 0:0.

Napadi Celjanov niso obrodili sadov

Drugi del se je začel povsem drugače, kot se je končal prvi. Celjani so že v prvi minuti prišli do svoje najlepše priložnosti na tekmi, ko je po pravi zmedi tik pred golovo črto Nejca Vidmarja kot zmagovalec - tudi ob pomoči vratnice - izšel slednji. Podobno je bilo šest minut kasneje ko se je pred domžalskim vratarjem znašel Sunny Omoregie, a ga tudi sam ni uspel premagati.

Izid bi se lahko spremenil tudi v 56. oziroma 57. minuti, ko sta s streloma izven kazenskega prostora poskusila Verbič in Lendrić, a je žoga obakrat švignila mimo desne vratnice Vidmarja. Obračun se je v obdobju okrog 60. minute povsem razvnel, po sijajnem prodoru in podaji Verbiča so gostje najprej uspeli odbiti strel Lendrića, na drugi strani pa je kmalu zatem zapretil Vuk. Že v naslednjem napadu je Vidmar brez večjih težav ubranil strel Miškiču.

Gostje so se ob prehodu v zadnje četrt ure tekme čedalje bolj zapirali v bližino svojega gole in se na vse kriplje branili napadov gola željnih domačinov. Poizkusi od daleč, kakršnega je v 77. minuti demonstriral Verbič, jih pač niso pretirano ogrožali.

Še precej težje minute so se nogometašem v roza dresih obetali v zaključku tekme, saj je drugi rumeni karton dobil tudi Rudi Vancaš Požeg in na igrišču zapustil le še deveterice gostujočih nogometašev. Celjani so dejanski pritisnili na preostale Domžalčane na terenu, a poti mimo njihove zadnje vrste niso našli.

Od daleč je v 89. minuti zato še enkrat poizkusil Verbič, a je še enkrat izgubil dvoboj z Vidmarjem, ki je strel odbil. No, žoge je priletela na desnico Jugovića, ki je s približno 20 metrov odlično sprožil iz voleja. Toda domžalski vratar ni za hrbet spustil niti tega projektila, saj je žogo odbil v prečko, od nje pa se je odbila v kot.

Domžalčani so se ubranili in s tem ostali na drugem mestu lestvice Prve lige Telekom Slovenije.

Zmaji in kanarčki brez zmagovalca

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v popoldanski tekmi tega kola že osmič zapored ostali nepremagani, potem ko so na domačem štadionu odigrali neodločeno brez golov proti gostom iz Kopra. Slednji v Stožicah niso okusili slasti zmage že več kot tri leta.

Z današnjim remijem bodo kljub temu bolj zadovoljni v taboru letošnjih pokalnih finalistov, saj so v okvir ljubljanskih vrat sprožili zgolj enkrat in bili precej bolj oddaljeni od zmage od svojih tekmecev. Prvo resnejšo priložnost zmajev je v 6. minuti tekme zapravil Antonio Delamea Mlinar, ki je po podaji s kota streljal z glavo, a je žogo z golove črte izbil Miha Gregorič. Vratom, ki jih je varoval Vasja Simčič je kmalu zatem neuspešno zapretil Ezeqiel Henty, v 40. minuti pa še Andraž Šporar, a se mreža ni zatresla.

V drugem polčasu smo videli še precej manj priložnosti na obeh straneh. Najlepšo je v 77. minuti tekme zapravil Aleksandar Rodić, ki je zadel prečko, povsem ob koncu tekme pa je mimo vrat s prostega strela sprožil še Stjepan Babić.

Olimpijo v naslednjem kolu v Mariboru čaka večni derbi z vodilno ekipo lige, Koprčani pa bodo gostili Gorico, ki je danes s 3:0 brez težav ugnala Krko.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 29. KOLO

Olimpija - Luka Koper 0:0

Gorica - Krka 3:0 (2:0)

(Slivka 9., Majcen 44., Ruggiero 66.)

Celje - Domžale 0:0 (0:0)

Lestvica:

1. Maribor 29 19 5 5 58:27 62
2. Domžale 29 17 5 7 35:15 56
3. Celje 29 15 10 4 42:18 55
4. Olimpija 29 14 10 5 46:19 52
5. Zavrč 29 12 4 13 27:39 40
6. Rudar 29 9 10 10 34:30 37
7. Luka Koper 29 11 3 15 30:45 36
8. Gorica 29 7 6 16 29:39 27
9. Krka 29 6 7 16 28:45 25
10. Radomlje 29 4 3 22 15:67 13