1. SNL: Gorica in Kalcer brez zmagovalca in brez golov

Najmanj učinkoviti zasedbi slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja se nista izneverili tradiciji.

Objavljeno
08. marec 2015 21.28
tlo nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Nova Gorica - V zadnjem dvoboju 23. kola slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja sta se v derbiju začelja, pa tudi dveh najmanj učinkovitih moštev lige, Gorica in Kalcer Radomlje razšla brez zmagovalca in brez golov. Primorci niti v tretjem poskusu, drugem pred domačimi navijači, niso vpisali prve spomladanske zmage, so pa zabeležili vsaj točko, s katero pa ne morejo biti zadovoljni, saj so v prejšnjih dveh medsebojnih obračunih v sezoni zanesljivo zmagali.

Tudi tokrat so se prišli Radomljani predvsem branit in načrt se jim je posrečil. Še najbližje golu so bili gostitelji v 71. minuti, ko je njihovega najboljšega strelca Luko Majcna zapustila sreča in je namesto mreže zatresel zgolj vratnico. Še posebej slab je bil prvi polčas, v katerem sta zasedbi v okvir vrat sprožili zgolj po en strel, v nadaljevanju pa se je ritem le rahlo dvignil. Statistika je bila na strani Goričanov, ki so večkrat ustrelili na gol (4:3) in izvedli več kotov (6:2).

Gorica : Radomlje 0:0

Nova Gorica, Športni park, gledalcev 300, sodnik Glažar (Ptuj).

Gorica: Gallinetta, Boccaccini, Širok, Majcen, Palumbo, Taider, Eleke (od 75. Makinwa), Džuzdanović, Ruggiero (od 85. Renow), Pasqualini, Martinović (od 66. Innocenti).

Kalcer Radomlje: Andrić, Teinović, Avbelj, Furuyama, Stoiljković (od 83. Vrhunc), Zorc (od 71. Cerar), Perković, Rems, Lidjan, Jazbec, Đurković (od 90. Jakovljević).