1. SNL: Koprčani še devetič neporaženi

Nogometaši Luke Koper so v 31. kolu 1. slovenske nogometne lige premagali Domžale z 2:1 (2:0).

Objavljeno
21. april 2012 20.06
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Koper - Nogometaši Luke Kopra so današnji edini tekmi 31. kola 1. SNL prišli do nove pomembne zmage v boju za tretje mesto na lestvici. 

Primorci so bili 80 minut praktično edina ekipa, ki je poskušala nekaj narediti z žogo, a kljub slabi domžalski predstavi so zabili le dva gola v tekmečevo mrežo. Proti znova oslabljenim Domžalčanom so takoj prevzeli pobudo, toda vseeno niso znali z njo zaobiti gostujočih branilcev in priti do nevarnejšega strela. Do vodstva so prišli v 16. minuti, ko je Tadej Apatič v kazenskem prostoru igral z roko, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni pa je bil kar koprski vratar Ermin Hasić.

Tudi v naslednjih minutah Koprčani niso popustili. V 34. minuti so podvojili prednost, ko je po podaji Srebrenka Posavca z desne strani z glavo zadel Ivan Brečević.

Domžalčani so dobrih deset minut pred koncem znižali zaostanek, so

Ko so imeli Koprčani prav vse niti v svojih rokah, pa so na svoji polovici izgubili žogo, Teinović je podal do Luke Vrhunca, ki je nato žogo po tleh spravil mimo Hasića v mrežo z 1:2. Gol je malce dvignil domžalske nogometaše, ki so pokazali nekaj več želje po prehajanju na tekmečevo polovico, toda domače zmage niso resno ogrozili.

Luka Koper - Domžale 2:1 (2:0)

* Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Tratnjek (Murska Sobota), Kepe (Lendava) in Žekš (Črenšovci).
* Strelci: 1:0 Hasić (16./11 m), 2:0 Brečević (34.), 2:1 Vrhunc (78.).
* Luka Koper: Hasić, Blažič, Brečević (od 88. Osterc), Posavec, Popović, Struna (od 73. Žibert), Aganović (od 77. Bubanja), Bagarić, Đukić, Palčič, Pučko.
* Domžale: Vidmar, Skubic, Hanžić, Rems, Apatič (od 46. Vrhunc), Teinović, Kovjenić (od 81. Radovanović), Balokog (od 70. Drevenšek), Osmanaj, Ihbeisheh, Požeg Vancaš.
* Rumen karton: Popović.
* Rdeč karton: /.