1. SNL: tri enajstmetrovke, dva rdeča kartona in zmaga Maribora, Olimpiji derbi z Domžalami

Nogometaši Maribora so v tekmi 27. kola prve slovenske nogometne lige na Bonifiki s 4:1 premagali Luko Koper.

Objavljeno
11. april 2015 16.23
Posodobljeno
11. april 2015 16.00
Nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Koper - Po neodločenem izidu na derbiju z Olimpijo so nogometaši Maribora v Kopru odločno krenili po tri točke in jih zanesljivo tudi dobili. Na Bonifiki so v tekmi 27. kola prve slovenske nogometne lige po 20 minutah tekme že prišli do pomembne prednosti. Veliko napako je namreč naredil mladi vratar Luke Kopra David Adam in si ob grobem prekršku nad Luko Zahovičem, ki je dobil udarec v glavo, prislužil rdeči karton. Vijolični so bili uspešni z 11 metrov, tokrat rezervnega vratarja Vasjo Simčiča je premagal Dalibor Volaš. Hitro za tem so Koprčani naredili novo napako v obrambi, Mariborčani pa so tudi to izkoristili in še povišali vodstvo, zadel je Damjan Bohar. Tik pred koncem prvega polčasa je sledil še tretji zadetek gostov. Po podaji Mitje Vilerja pred gol se je prvič v drugem delu sezone med strelce vpisal še mladi Zahović.

Maribor je bil tako ob polčasu praktično že zmagovalec, trener Ante Šimundža je v igro poslal mlada Damjana Vukliševića in Dejana Vokića. V 56. minuti so Štajerci izid še povišali, ko je sodnik Dejan Balažič po prekršku Gregoriča nad Volašem spet dosodil enajstmetrovko. Na podoben način kot prvo je tudi drugo izkoristil Volaš. V 64. minuti pa si je nato drugi rumeni karton prislužil Petar Stojanović, ki je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Mateja Pučka. Tako je tudi Koper prišel do strela z 11 metrov, toda poskus Gorana Galešiča je ubranil odlični Jasmin Handanović, ki je v tej sezoni ubranil že tri najstrožje kazni. To je dokončno pokopalo upe Koprčanov, ki pa so v zaključku tekme le dosegli častni zadetek, z nekaj sreče ga je v zmedi pred golom kar s peto dosegel Miha Blažič.

Lep gol Zajca za zmago Olimpije

V derbiju med Domžalami in Olimpijo so se zmage z 1:0 veselili Ljubljančani, ki so si po točki proti Mariboru še dodatno dvignili samozavest.

Domžalski nogometaši so imeli pobudo v začetku tekme, imeli več priložnosti, a povedla je Olimpija. V 26. minuti je najprej z več kot 20 metrov nevarno streljal Stjepan Babić, a je bil Nejc Vidmar na mestu. Že v naslednjem napadu pa je Roka Baskero na dobrih 20 metrih s prekrškom ustavil Kenan Horić. Miha Zajc je prosti strel izvajal dvakrat, prvič se je živi zid Domžal prekmalu približal izvajalcu, v drugem pa je mojstrsko ugnal Vidmarja s strelom v vratarjev levi zgornji kot gola.

Nov hladen tuš so varovanci Luke Elsnerja doživeli v 40. minuti, ko je Darko Zec po prekršku nad Andražem Šporarjem prejel rdeči karton in moral z igrišča. Že v sodnikovem podaljšku je bil v obetavnem protinapadu Andraž Šporar, Nejc Vidmar je bil pravočasno iz vrat in na robu kazenskega prostora, Šporar pa je pri tem skušal z odigranem padcem izsiliti 11-metrovko. Nogometaša sta se zagrabila in po prerivanju prislužila vsak svoj rumeni karton.

Prvo veliko priložnost v drugem polčasu je imela Olimpija, ko je v 59. minuti zagrozil Šporar. Istega igralca je v 68. minuti lepo zaposlil Aleksander Rodić, a se je izkazal Vidmar, ki je žogo odbil v kot. Po kotu je nevarno z razdalje poskušal Nik Kapun. Domžalčani se niso predali, kar je dalo Olimpijinim napadalcem, predvsem Šporarju, precej prostora, da so stalno pretili z višanjem izida, ki pa se ni več spremenil. Zadnjo priložnost so imeli domači, ko je v sodnikovem podaljšku s kakšnih 18 metrov prosti strel izvajal Uroš Korun, a streljal previsoko.

Prva liga Telekom Slovenije, 27. kolo:

Luka Koper : Maribor 1:4 (0:3)

Štadion Bonifika, gledalcev 1500, sodniki: Balažič, Praprotnik (oba Ljubljana), Kovačič (Preserje).

Strelci: 0:1 Volaš (24., 11-m), 0:2 Bohar (29.), 0:3 Zahovič (44.), 0:4 Volaš (56., 11-m), 1:4 Blažič (90.).

Luka Koper: Adam, Šme, Blažič, Gregorič, Srečković (od 46. Andrejašič), Štulac (od 70. Črnigoj), Galešić, Pučko, Tomić (od 23. Simčič), Smrtnik, Lotrič.

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević (od 46. Vuklišević), Šuler, Viler, Mertelj, Dervišević, Bohar, Ibraimi (od 46. Vokić), Zahovič, Volaš (od 86. Mendy).

Rumeni kartoni: Tomić, Gregorič; Mertelj, Stojanović.

Rdeča kartona: Adam (23.), Stojanović (64.).

Domžale - Olimpija 0:1 (0:1)

Stadion v športnem parku, gledalcev 1700, sodniki: Žganec (Ljubljana), Rojko (Logatec), Pavlič (Laze v Tuhinju).

Strelec: 0:1 Zajc (30.).

Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Horič, Vuk (od 76. Ožbolt), Črnic, Trajkovski, Majer (od 70. Požeg), Juninho (od 56. Horvat), Morel, Korun.

Olimpija: Brljak, Zajc, Matić, Šporar, Fink, Delamea, Bajrić, Baskera (od 74. Vukčević), Mitrović, Henty (od 67. Rodić), Babić (od 59. Kapun).

Rumeni kartoni: Vuk, Črnic, Vidmar, Bajrić; Delamea, Baskera, Šporar, Fink, Brljak, Kapun.

Rdeči karton: Zec (40.).