1. SNL: Mariborčanom le točka proti Zavrču

Mariborski nogometaši so na uvodni tekmi 25. sezone državnega prvenstva igrali neodločeno z Zavrčem (1:1).

Objavljeno
17. julij 2015 21.02
Posodobljeno
17. julij 2015 22.24
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Slovenski prvak Maribor je na prvi tekmi 25. sezone slovenskega državnega prvenstva gostil Zavrč in se na koncu moral zadovoljiti le s točko (1:1).

Nogometaši Zavrča so od prve minute zaigrali zbrano in prvi gol dosegli že v deseti minuti, ko je Jure Matjašič kaznoval napako Aleša Mejača, za Maribor pa je izenačil Luka Zahović v 39. minuti.

Varovanci Anteja Šimundže bodo morali hitro pozabiti na današnji neuspeh, saj jih že v sredo čaka povratna tekma 2. kola kvalifikacij lige prvakov proti Astani. Rezultat prve tekme je bil 1:0 za Maribor.

Matjašič za vodstvo Zavrča, Zahović izenačil

Gostujoči nogometaši se niso ustrašili favoriziranih Mariborčanov in v deseti minuti dosegli prvi gol v novi sezoni. Domači branilec Aleš Mejač je slabo posredoval ob podaji Lovra Cveka in žogo s prsmi izbil do Jureta Matjašiča, ta pa je izkoristil podarjeno darilo in premagal Jasmina Handanovića.

Alešu Mejaču uvodna prvenstvena tekma ne bo ostala v lepem spominu, saj je na igrišču ostal le do 32. minute, nato pa ga je zamenjal Agim Ibraimi.

Mariborčani so po sedmih minutah nadaljevanja izenačili na 1:1. Akcijo je začel Mitja Viler, po njegovi podaji je sledila kombinacija Daliborja Volaša in Luke Zahovića, slednji pa je natančno meril v spodnji kot.

Domačini so si tik pred koncem prvega polčasa pripravili še eno priložnost, potem ko je Agim Ibraimi podal iz kota, v kazenskem prostoru je bil najvišji Abel Gigli in udaril z glavo, ob njegovem strelu pa se je izkazal vratar Dominik Picak. Moštvi sta bili po prvem polčasu izenačeni na 1:1.

Gledalci so v drugem polčasu spremljali jalovo premoč Maribora. V 50. minuti je streljal Marwan Kabha, njegov poskus pa je brez težav ustavil Picak. Devet minut kasneje je imel priložnost Aleksander Rajčević, a je bila obramba Zavrča na pravem mestu in je žogo odbila v kot.

Pritisk Maribora se je nadaljeval v 74. minuti, ko je poskusil rezervist Sintayehu Sallalich, vratar Picak pa se je izkazal z novo obrambo in žogo preusmeril v kot.

Šest minut kasneje so na svoj račun prišli tudi gostje. Ti so izvedli hiter protinapad, v katerem se je z roba kazenskega prostora za strel odločil Luka Muženjak, a je bil domači čuvaj mreže Handanović dovolj zbran, da je žogo odbil v kot.

Tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1.

Državno prvenstvo, 1. kolo

Maribor - Zavrč 1:1 (1:1)

(Zahović 39.; Matjašič 10.)

 

Maribor: Handanović, Mejač (32./Ibraimi), Rajčević, Gigli, Viler, Vršič (70./Sallalich), Filipović (78./Mendy), Kabha, Bohar, Zahović, Volaš.

Zavrč: Picak, Novoselec, Datković, Rogač, Antić, Cvek, Pihler, Polić, Glavica (77./Muženjak), Matjašič (77./Škvorc), Zorko (66./Muslimović).

----------------------------------------------------

Sobota

Rudar - Krka (18.30)

Olimpija - Gorica (20.15)

Nedelja

Krško - Celje (18.30)

Luka Koper - Domžale (20.15)