1. SNL: Neprepričljiva Olimpija do zmage

Nogometaši Olimpije so kljub bledi predstavi premagali zadnji Ankaran z 1:0. 

Objavljeno
05. november 2017 19.46
Nogomet Olimpija:Ankaran Hrvatini
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - V Stožicah je vodilno moštvo prve lige gostilo zadnjega in ni bilo dvoma, kdo je favorit za vse tri točke. Začelo se je povsem po željah ljubljanskega občinstva, saj je po kotu in podaji Mitcha Apaua iz neposredne bližine že v šesti minuti zadel Nik Kapun

Zdelo se je, da Ankaran ne bo kos Ljubljančanom, a so varovanci Igorja Bišćana nerazumljivo popustili in do polčasa je ostalo pri 1:0. Hrvaški strateg med odmorom ni bil zadovoljen in v drugem delu je bila igra Ljubljančanov nekoliko boljša, po dolgem času je zaigral tudi Rok Kronaveter, ki je z nekaj potezami hitro pokazal, da bi lahko bil v nadaljevanju sezone pomemben člen v zasedbi zmajev. 

Ob koncu tekme so se lepe priložnosti za Olimpijo kar vrstile, žoga pa ni in ni hotela v mrežo, a tudi gostje neučinkovitosti zmajev niso kaznovali in Olimpija je vknjižila pomembne tri točke, Ankaran pa ostaja prikovan na dno prvenstvene lestvice. Naslednji konec tedna tekem v prvi ligi zaradi reprezentančnega premora ne bo, bosta pa Olimpija in Maribor v Stožicah odigrala pokalni derbi. 

»Ne bi rad dolgovezil in se spuščal v podrobnosti, a enostavno nismo odigrali dobre tekme. Cilj je bil zgodnji zadetek in to nam je tudi uspelo, nato pa smo popustili in nismo zapečatili tekme, pustili smo gostom, da do konca ostanejo v igri,« kljub zmagi Bišćan ni bil najbolj zadovoljen. Olimpija bo naslednja dva tedna preživela na vrhu prvenstvene lestvice.

Olimpija - Ankaran