1. SNL: Domžalčani s polnim izplenom iz Stožic

Nogometaši Domžal so ob dveh igralcih več premagali Olimpijo z 2:0. Krško padlo v Mariboru in mu prepustilo vrh 1. SNL.

Objavljeno
01. avgust 2015 14.55
Posodobljeno
01. avgust 2015 20.00
Nogomet Olimpija - Domžale 28.oktobra 2014
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Derbi tretjega kola Prve lige Telekom Slovenije je pred 1500 gledalci v ljubljanskih Stožicah pripadel Domžalam, ki so z 2:0 ugnale domačo Olimpijo. Pred tem so do danes vodilni novinci med prvoligaško elito Krčani z 1:4 kapitulirali v Ljudskem vrtu in Mariborčanom prepustili vodstvo na prvenstveni lestvici. Obračun med velenjskim Rudarjem in Zavrčem se je končal z zmago gostov s 3:1.

Zadetke v mrežo vratarja Ljubljančanov Aleksandra Šelige sta prispevala Dejan Trajkovski (16.) in novinec Antonio Mance (84.). Ključni trenutek na tekmi pa se je zgodil v 30. minuti tekme, ko se je po trku Darka Zeca in Matica Finka sodnik Matej Jug odločil, da pokaže drugi rumeni karton slednjemu. V 14. minuti drugega dela je pordečel še Rok Kronaveter in pot Domžal do treh točk je bila odprta.

V prvem polčasu izključena Fink in Pušnik

Dvoboj med Ljubljančani in Domžalčani so bolje začeli domačini, ki so si prvo polpriložnost priigrali že v drugi minuti, ko je strel Mihe Zajca po zaslugi gostujoče obrambe zletel mimo vrat v kot. Še lepša situacija se je zmajem ponudila po podaji iz kota Roka Kronavetra v 9. minuti tekme, ko je z glavo sprožil Ezekiel Henty, a sprožil mimo vrat Nejca Vidmarja.

Domžalčani so do prve prave priložnosti prišli v 16. minuti in jo takoj pretvorili v zadetek. Po desni strani je prodrl Nejc Skubic in podal nizko podajo v sredino. Na drugi strani jo je na robu kazenskega prostora dočakal Dejan Trajkovski in z natančnim strelom v desni spodnji kot Aleksandra Šelige poskrbel za vodstvo rumeno-modrih.

Šokirani zmaji so želeli v naslednjih minutah pritisniti na obrambo gostov, kar bi se jim lahko obrestovalo v 24. minuti tekme, ko je Matic Fink ukradel žogo na sredini in pritekel do roba kazenskega prostora gostov ter se odločil za strel, vendar so Domžalčani njegov poizkus odbili. Še do lepše priložnosti so tri minute kasneje prišli gostje, ko se je po uigrani kombinaciji sam predŠeligo znašel Žan Majer, nato pa slabo streljal in zgrešil okvir vrat.

Naslednji boleč udarec za zeleno-bele je prišel v 30. minuti tekme. Tedaj sta v boju za žogo trčila Darko Zec in Matic Fink, boleče bližnje srečanje pa je sodnik Matej Jug okarakteriziral kot prekršek Ljubljanskega branilca. Za nameček mu je pokazal še drugi rumeni karton in domači so morali nadaljevati z igralcem manj. Tekme je bilo konec tudi za Zeca, ki jo je v dvoboju s Finkom skupil do te mere, da ga je moral zamenjati Zeni Husmani.

Odločitve glavnega sodnika so domači tabor jezile tudi v nadaljevanju prvega dela, nezadovoljstvo je izkazoval predvsem domači trener Marijan Pušnik, ki je moral zaradi pretiranih protestov ob koncu prvega dela preostanek tekme spremljati s tribune.

Zdesetkani domačini so si v sodnikovem podaljšku vseeno priigrali lepo priložnost za izenačenje, ko se je v ugodnem položaju pred Vidmarjem znašel Henty, a streljal previsoko in ostalo je pri vodstvu Domžal.

Domžalčani z dvema igralcema več zanesljivo do zmage

Ljubljančani so s terensko premočjo nadaljevali tudi v drugem polčasu, ko so imeli žogo več časa v svojih nogah in bili tudi nevarnejši. No, pravih priložnosti si v uvodnih minutah nadaljevanja vseeno niso uspeli priigrati. Še najlepša se je v 55. minuti ponudila Roku Kronavetru, ki je poizkusil s prostega strela, vendar streljal slabo.

Osemindvajsetletni Mariborčan v dresu Ljubljančanov je štiri minute kasneje v zračnem dvoboju s komolcem razbil arkado Husmaniju in si tudi sam prislužil drugi rumeni karton. Zmaji so ostali še brez drugega nogometaša in morali tekmo končati zgolj z deveterico v polju.

Ritem igre se je v naslednjih minutah povsem umiril, žogo so v svoje noge prevzeli Domžalčani in varno nadzorovali potek na terenu. V 67. minuti se je za strel od daleč odločil Majer, a je streljal mimo desne vratnice Šelige. Dve minuti kasneje je s približno 25 metrov poizkusil tudi Lucas Horvat, vendar je Šeliga njegov strel odbil.

Naslednja priložnost sicer umirjenim gostom se je ponudila v 72. minuti, ko je po kotu najvišje skočil osamljeni Gaber Dobrovoljc in zadel vratnico. Gostje so dvanajst minut kasneje vendarle uspeli potrditi zmagovalca, ko je še drugo asistenco vknjižil Skubic, premierni zadetek ob debiju pa le nekaj minut po prihodu na zelenico hrvaški napadalec Antonio Mance.

Gostje so si do izteka obračuna priigrali še nekaj priložnosti za povišanje vodstva, a je Šeliga ob pomoči soigralcev v obrambi ostal pri dveh prejetih zadetkih.

Olimpija bo v 4. kolu prihodnjo nedeljo gostovala v Krškem, Domžale bodo gostile Rudar.

Maribor napolnil mrežo Krčanov

Aktualni državni prvaki, nogometaši Maribora, so na domačem Ljudskem vrtu pričakali novinca med elito in trenutno vodilno moštvo 1. SNL Krško. Vijoličasti so po razočaranju v Evropi vse sile uperili v državno prvenstvo, kar so dokazali s prepričljivo zmago s 4:1, ki jih je postavila na vrh prvenstvene razpredelnice.

Domači so povedli že v 7. minuti tekme, ko je odbitek po strelu Dareta Vršiča v mrežo pospravil Jean Philippe Mendy. V 14. minuti je na 2:0 povišal Vršič, ki je v mrežo pospravil kot na pladnju dostavljeno podajo Damjana Boharja.

V drugem polčasu je goste dvakrat »pičil« še Agim Ibraimi, ki je zadel v 47. in 68. minuti, častni zadetek sicer borbenih in tudi nevarnih gostov pa je vmes zabil David Poljanec (61.).

Štajerci bodo v 4. kolu prihodnjo soboto gostovali v Kopru, Krčani pa bodo dan pozneje gostili Olimpijo.

Zavrč po presenetljivih remijih še do zmage

Poleg novinca med elito Krškega so prijetno presenečenje nove sezone tudi nogometaši Zavrča, ki so v uvodnih dveh kolih presenetljivo odščipnili točki Mariboru in Olimpiji, danes pa so v Velenju s 3:1 premagali še Rudar. Ta ostaja prikovan na dno prvenstvene lestvice.

Goste je po podaji Tonija Datkovića že v 4. minuti v vodstvo popeljal Dejan Polič. Dvajset minut kasneje je prednost podvojil Dejan Glavica, še pred iztekom prvega polčasa pa je na 1:2 znižal Luka Prašnikar, ki je zadel po podaji Damjana Trifkovića.

Po premoči Zavrča v prvem delu so v drugem domačini prikazali boljšo igro, a jih je v zaključku tekme s svojim drugim zadetkom presekal Glavica in postavil končnih 3:1 za goste.

Rudar bo v 4. kolu prihodnjo nedeljo gostoval v Domžalah, Zavrč pa dan prej čaka domača tekma s Krko.

 

Prva liga Telekom Slovenije, 3. kolo

Olimpija - Domžale 0:2 (0:1)
Trajkovski 16., Mance 84.

Olimpija: Šeliga, Fink (rdeči karton v 30. minuti), Bajrič, Mitrovič, Krefl, Matič, Kronaveter (rdeči karton v 59. minuti), Kapun, Zajc, Šporar, Henty (od 70. Golubar).

Domžale: Vidmar, Skubic, Dobrovoljc, Horić, Trajkovski, Zec (od 37. Husmani), Vetrih, Šišić (od 58. Horvat), Morel, Majer, Podlogar (od 80. Mance).

--------------------------------------------------------------------------------------

Maribor - Krško 4:1 (2:0)
Mendy 7., Vršič 14., Ibraimi 47., 68.; Poljanec 61.

Maribor: Handanović, Bohar, Gigli, Šuler, Viler, Ibraimi (od 81. Hotić), Filipović, Kabha, Vršič (od 69. Sallalich), Zahović (od 69. Bajde), Mendy.

Krško: Zalokar, Sikošek, Petric, Đukić, Obed (od 55. Kožar), Volarič, Drnovšek, Štefanac (od 61. Čeh), Jurečič, Rujović (od 76. Slivšek), Poljanec.

--------------------------------------------------------------------------------------

Rudar - Zavrč 1:3 (1:2)
Prašnikar 44., Polič 4., Glavica 24., 86.

Rudar: Radan, Kašnik (od 77. Žitko), Trifković (od 69. Grbić), Prašnikar, S. Babić, Bolha (od 79. Krcić), Ihbeisheh, Knezović, Jahić, Eterović, M. Babić.

Zavrč: Picak (od 46. Kovačič), Cvek, Rogač, Polič (od 68. Castellanos), Glavica, Matjašič, Antić, Zorko (od 60. Muslimović), Datković, Pihler, Novoselac.

 

Lestvica:

1. Maribor 3 2 1 0 6:2 7

2. Domžale 3 2 0 1 5:3 6

3 . Krško 3 2 0 1 3:4 6

4. Zavrč 3 1 2 0 4:2 5

5. Olimpija 3 1 1 1 4:3 4

6. Krka 2 1 1 0 2:1 4

7. Gorica 2 1 0 1 3:5 3

8. Celje 2 0 1 1 1:2 1

9. Luka Koper 2 0 0 2 2:4 0

10. Rudar 3 0 0 3 2:6 0