1. SNL: Olimpija do zmage v Krškem, Rudar prek Domžal do prvih točk

V 4. kolu prve slovenske nogometne lige je Rudar v gosteh pri Domžalah zmagal z 2:0, Olimpija z enakim izidom v Krškem.

Objavljeno
08. avgust 2015 22.44
Nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Domžale - V 4. kolu slovenskega nogometnega prvenstva je velenjski Rudar, ki je bil doslej še edini brez točke v novi sezoni, presenetil Domžale in zmagal z 2:0. Resda so bili domači večji del tekme boljši tekmec, a po izključitvi Kenana Horića je Rudar prevzel pobudo in pokvaril domžalski jubilej 600. tekme v državnem prvenstvu. Rudar sicer Domžalčanov ni premagal že vse od 20. septembra 2011.

Po začetni pobudi domači so gostje šokirali v 25. minuti. Za velenjsko vodstvo je zadel Luka Prašnikar, potem ko je narahlo spremenil smer žogi po zaviti podaji Damjana Trifkoviča. V 50. minuti je nato Kenan Horić s podajo za hrbet obrambe Rudarja našel Matica Črnica, ki je z lobom žogo poslal v mrežo, toda sodniki so zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Blizu zadetka so bili domači v 67. minuti, ko je Gaber Dobrovoljc s sedmih metrov zatresel vratnico, Horić pa je nato z glavo žogo poslal mimo gola. V trenutkih domžalskega pritiska pa je Horić nespametno dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Davidom Kašnikom.

Z le deseterico Domžalam ni uspelo izenačiti, v 83. minuti je padel še en gol. Po strelu iz kota se je do žoge dokopal spretni Amer Krcič in z dobrih desetih metrov podvojil velenjsko prednost.

Olimpija končala niz Krškega

V odličnem vzdušju v Krškem je Olimpija zmagala z 2:0 in tako prva zadela na štadionu Matije Gubca v tej sezoni. Ljubljančani sicer na zadnjih dveh tekmah niso zadeli, tokrat pa prevladovali zlasti v drugem polčasu in izkoristili svoje priložnosti za zmago.

Ljubljančani, ki jih ni smel voditi kaznovani Marijan Pušnik, so imeli v uvodu tekme pobudo in zadeli v 38. minuti. Darijan Matić je žogo pripeljal pred vratarja, jo tudi z nekaj sreče potisnil do Ricarda Alvesa Coelha Da Silve, ta pa je nato s približno desetih metrov zadel za 1:0. Nekaj priložnosti so imeli tudi domači, streljal je Tim Čeh, a je Aleksander Šeliga žogo odbil v kot, po kotu pa je nov poskus Krčanov, natančneje Bojana Đukića, z golove črte odbil Aljaž Krefl.

V uvodu drugega dela je pobudo imela Olimpija, ki pa si kake resne priložnosti ni priigrala. V 63. minuti pa je dosegla še svoj drugi gol. Andraž Šporar je žogo dobil na desni strani malce zunaj kazenskega prostora, prodrl bližje golu, močno streljal po tleh, domači vratar Marko Zalokar pa ni posebej dobro reagiral in žogo spustil v mrežo, tekma pa je tako že bila odločena.

1. SNL, 4. kolo:

Domžale - Rudar Velenje 0:2 (0:1)

Športni park, gledalcev 700, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Apače) in Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah).
Strelca: 0:1 Prašnikar (25.), 0:2 Krcić (83.).
Domžale: Vidmar, Skubic, Vetrih, Horić, Juninho, Črnic (od 77. Grvala), Trajkovski, Dobrovoljc, Morel, Husmani (od 46. Majer), Mance (od 58. Vuk).
Rudar: Radan, Kašnik, Trifković (od 71. Žitko), Prašnikar (od 76. Krcić), S. Babić (od 68. Pišek), Kocić, Bolha, Ihbeisheh, Knezović, Jahić, M. Babić.
Rumeni kartoni: Horić; Bolha, Jahić, Ihebisheh, Kašnik.
Rdeči karton: Horić (75.).

Krško - Olimpija 0:2 (0:1)

Stadion Matije Gubca, gledalcev 2500, sodniki: Glažar (Ptuj), Skok (Kidričevo) in Bezjak (Gorišnica).
Strelca: 0:1 Alves (38.), 0:2 Šporar (63.).
Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Jurečič, Poljanec, Sikošek, Čeh (od 65. Slivšek), Drnovšek, Rujović (od 78. Bučar), Obed, Đukić.
Olimpija: Šeliga, Krefl, Bajrić, Kelhar, Mitrović, Matič, Alves (od 46. Kapun), Mimoun (od 79. Vukčević), Šporar, Zajc, Henty (od 73. Golubar).
Rumeni kartoni: Drnovšek; Bajrić, Alves, Matić, Henty.
Rdeči karton: /.