1. SNL: Visoka zmaga Celja, srečna zmaga Gorice

Celjani so s 4:1 doma premagali Ankaran Hrvatine, Gorica pa je v izdihljajih tekme premagala Rudar. 

Objavljeno
26. avgust 2017 21.50
Posodobljeno
26. avgust 2017 21.50
Nogomet Nova Gorica : Olimpija
N. Gr.
N. Gr.

Celje/Gorica - Sedmi krog prve slovenske nogometne lige sta odprli moštvi iz spodnje polovice prvenstvene lestvice, na štadionu Z Dežele je Celje gostilo Ankaran. Domačini so preko Luke Žinka in Filipa Dangubića že v 20. minuti vodili z 2:0, nato je zaostanek gostov znižal Bradley Meledje, ki se je izkazal za zelo dobro okrepitev moštva, ki ga vodi Vlado Badžim.

Tekma je bila mnogo bolj izenačena, kot kaže rezultat, saj je Celje vse tri točke in izhod iz krize, v katero so zapadli na začetku sezone, potrdilo šele v zadnjih minutah, ko sta zadela še Janez Pišek in Rudi Požeg Vancaš. Po sedmih odigranih tekmah Celje zaseda sedmo mesto z osmimi točkami, Ankaran pa je z le dvema prikovan na dno lestvice lige PLTS

Celje - Ankaran

Evropske tekme in manjša nesoglasja v klubu so pustila posledice tudi pri lani zelo dobri Gorici, ki je sezono začela slabo, v zadnjih kolih pa se pobira. Po dveh zaporednih zmagah nad Aluminijem (1:0) in Triglavom (3:1) so na svojem štadionu vrtnice gostile velenjski Rudar. 

Precej neatraktivno srečanje je zaznamoval izpad električne energije v drugem polčasu, zaradi katerega je bila tekma skoraj 20 minut prekinjena. Ko so v Gorici srečanje nadaljevali, je zagospodaril Rudar, ki si je v zaključku pripravil nekaj lepih priložnosti, a so bili napadalci v zaključku premalo natančni in kazalo je, da se bo tekma končala z delitvijo točk, nato pa je Gorica ob izteku igralnega časa prek Andrije Filipovića dosegla zmagoviti zadetek, ki je dvignil na noge občinstvo na Primorskem. Gorica je vpisala nove tri točke, še tretjič zapored, Rudar pa letos ni prepričljiv in stolček Marijana Pušnika se bo počasi začel tresti. 

Gorica - Rudar