1. SNL: Zavrč slavil na uvodni tekmi v Celju

Nogometaši Zavrča so na prvi prvenstveni tekmi premagali Celje z 1:0, odločil je Nikola Šafarić.

Objavljeno
18. julij 2014 19.24
Posodobljeno
18. julij 2014 21.16
brez naslova
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Celje - S tekmo med Celjem in Zavrčem se je začela nova tekmovalna sezona slovenskega državnega prvenstva. Uvodno dejanje je pripadlo gostom, ki so slavili z 1:0.

Gledalci so v Celju videli jalovo premoč svojih ljubljencev. Ti so kar štirikrat zadeli okvir nasprotnikovih vrat, za nameček pa so v sodniškem podaljšku zapravili tudi enajstmetrovko. To so Zavrčani znali izkoristiti sebi v prid in so v 76. minuti dosegli edini gol na tekmi, s prostega strela je bil natančen Nikola Šafarić.

Celjane bodo v drugem kolu gostovali v Domžalah (27. julij), Zavrč pa bo dan prej gostoval v Velenju.

Šafarić odločil zmagovalca v Celju

Celjani so v prvem polčasu prevladovali na igrišču, vendar pa so bili v zaključkih svojih akcij premagalo natančni, da bi izkoristili svojo premoč. Gostitelji so prvič zapretili v tretji minuti prek Andraža Žureja, ki mu je strel ustavil vratar Marko Ranilović.

Domačini so si še naprej pripravljali priložnosti in najprej neuspešno zapretili prek Mihe Zajca, nato pa v 15. minuti kar trikrat stresli okvir vrat. Benjamin Verbič je po predložku z leve poskusil z glavo in zadel prečko, v nadaljevanju akcije pa je Marku Krajcerju veselje preprečila leva vratnica. V isti minuti je sledila še priložnost Gregorja Bajdeta, ki je udaril v levi spodnji kot, vratar Ranilović pa je žogo preusmeril v vratnico in ostalo je pri začetnem izidu.

Gostujoči čuvaj mreže je bil v prvem polčasu pod velikim pritiskom, vendar je svoje delo opravil odlično, saj je v 22. in 36. minuti ustavil strela Verbiča. Tudi Zavrč si je pripravil dve lepi priložnosti. Dejan Kurbus je v 24. minuti meril z razdalje, Karlo Težak pa je sprožil sedem minut kasneje, a sta bila oba premalo natančna.

Uvod drugega polčasa je bil manj živahen, pobudo pa so prevzemali gosti. Kelenc in Andrej Dugolin sta najprej merila premalo natančno, Valon Ahmedi je nato za domače zadel zunanji del mreže. Zavrč je nato pritisnil. Poizkusi Dina Kresingerja in Matije Smrekarja niso našli cilja, v 76. minuti pa je Haložanom uspelo. S prostega strela s kakšnih 30 metrov je žogo od desne vratnice v gol poslal Nikola Šafarić. Domači so skušali izenačiti, blizu pa bili v 89. minuti, ko je Ahmedi z razdalje z močnim strelom zadel le prečko.

Celjani so zadnjo priložnost za izenačenje zapravili v 94. minuti z bele točke. Dejan Kurbus je v kazenskem prostoru podrl Valona Ahmedija, glavni sodnik Matija Žganec pa je dosodil enajstmetrovko. Izvajalec je bil Benjamin Verbič, njegov strel pa je ustavil vratar Ranilović in Zavrč je osvojil vse tri točke.

 

1. SNL, prvo kolo

Celje - Zavrč 0:1 (0:0)

(Šafarić 76.)

Celje: Kotnik, Jakolić (79./Zbičajnik), Klemenčič, Krajcer, Vidmajer, Vrhovec, Zajc, Ahmedi, Bajde (46./Miškić), Verbič, Žurej (46./Rajšel).

Zavrč: Ranilović, Cvek, Roškar, Kresinger, Šafarić, Smrekar (85./Čeh), Kelenc (66./Brdar), Kurbus, Datković, Dugolin, Težak (65./Matjašič).

---------------------------------------------------------------------

Sobota

Olimpija - Krka (17)

Maribor - Rudar (20.05)

Nedelja

Radomlje - Luka Koper (18)

Gorica - Domžale (20)