1. SNL: Celjani spet brez praske, Rudar le dočakal zmago v Kopru

V 17. kolu 1. SNL je Olimpija z 2:0 premagala Zavrč, z enakim izidom so Celjani ugnali Gorico. Rudar po 5 letih zmagal v Kopru.

Objavljeno
08. november 2014 17.12
NOGOMET
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ptuj - V 17. kolu slovenskega nogometnega prvenstva so na Ptuju gostje iz Ljubljane ugnali Zavrč z 2:0. Četudi oslabljeni (brez kaznovanih Antonia Delamea Mlinarja, Aleksandra Rodića in poškodovanih Mihe Zajca ter Nika Kapuna) so zmagali po zadetkih Andraža Šporarja in Matije Škarabota.

Šporar je ljubljansko premoč v prvem polčasu kronal z golom v 26. minuti, ko se je po visoki podaji prebil pred svojega čuvaja Tonija Datkovića in zadel s 15 metrov. Šporar je imel priložnost tudi v osmi minuti, vratarja Marka Ranilovića pa preizkusil tudi v 29. minuti. Nik Omladič je v 39. minuti s slabih desetih metrov zadel vratnico.

V 51. minuti so imeli priložnost domači, a Dino Kresniger ni bil uspešen, nato pa se je na drugi strani spet zatresla vratnica, zadel jo je Marko Vukčević. V 90. minuti je zmago Olimpije potrdil Matija Škarabot, ko je iz bližine zadel za 2:0, potem ko sta domačo obrambo z dvojno podajo iz igre vrgla Miran Burgić in Enis Đurković.

Celjani ohranili zmagoviti niz

Celje - Že 19. tekmo zapored so nogometaši Celja v domačem prvenstvu končali brez poraza. Tokrat so po več kot treh letihz 2:0 premagali tudi Gorico, potem ko je v izdihljajih tekme z dvema goloma navdušil Anej Lovrečič.

Celjani so tekmo odločneje začeli, prvič pa resneje zagrozili v 18. minuti, ko je po kotu do strela prišel Igor Jugović, a za malo zgrešil cilj. V 26. minuti je po celjskem protinapadu in podaji Benjamina Verbiča na desno stran akcijo s strelom končal Mislav Oršić, toda Vasja Simčič je dobro posredoval. To pa sta bili tudi edini nevarnejši akciji v prvem polčasu.

V uvodu drugega polčasa so bili odločnejši gosti, a niso uspeli zadeti. Proti koncu tekme so nase spet začeli opozarjati Celjani, dol pa dočakali v 86. minuti, ko je Anej Lovrečič močno sprožil s 25 metrov in matiral Simčiča. Vsega dve minuti pozneje je isti igralec po Verbičevi podaji zadel še z desne strani kazenskega prostora in odločil zmagovalca.

Rudarji z zmago iz Kopra

Koper - Po več kot petih letih so Velenjčani prišli do zmage na Bonifiki. S 3:1 so zmagali zlasti po zaslugi drugega polčasa, ko so med drugim dobro unovčili izključitev Damirja Hadžiča v 65. minuti.

Koprčani so v 21. minuti zadeli za vodstvo, po strelu Nenada Srečkovića in kota je podajo na drugo vratnico izkoristil Damir Hadžić in z glavo dosegel zadetek za 1:0. Gosti so nase opozorili šele v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, ko je imel priložnost Nemanja Stjepanović.

Drugi polčas je bil nato v znamenju Velenjčanov. Za izenačenje je v 52. minuti poskrbel Klemen Bolha, potem ko je pred gol podal Ivan Firer. Gostje so nato izkoristili izključitev pri Koprčanih in v 73. minuti prišli do vodstva.  Rusmin Dedić je z desne strani poslal žogo do Maria Babića, ki jo je samo še podaljšal na levo stran do Aljaža Krefla, ta pa je brez oklevanja streljal in zadel za 2:1. Koprčani so potem poskusili nekoliko bolj aktivno napadati, kar pa je puščalo nekaj več prostora v obrambi. To je v 89. minuti unovčil Damjan Trifković. Žogo je lepo sprejel na robu kazenskega prostora in z natančnim diagonalnim strelom premagal Hasića za končnih 3:1.

 

1. SNL, 17. kolo:

Zavrč - Olimpija 0:2 (0:1)

Mestni stadion, gledalcev 400, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče) in Patarić (Izola).
Strelca: 0:1 Šporar (26.), 0:2 Škarabot (90.).
Zavrč: Ranilović, Polić (od 90. Čeh), Roškar, Kresinger, Šafarić, Jertec, Kelenc (od 46. Dugolin), Sambolec, Dedić (od 62. Brdar), Datković, Matjašič.
Olimpija: Šeliga, Jović, Matić, Šporar (od 83. Đurković), Vukčević (od 89. Škarabot), Omladič, Bajrić, Zarifović, Burgić (od 90. Jurčević), Mitrović, Spahija.
Rumena kartona: Brdar; Spahija.
Rdeči karton: /.

Celje - Gorica 2:0 (0:0)

Stadion Arena Petrol, gledalcev 700, sodniki: Mertik (Odranci), Smej (Fokovci) in Anželj (Tišina).
Strelec: 1:0 Lovrečič (86.), 2:0 Lovrečič (88.).
Celje: Kotnik, Jakolić (od 85. Žurej), Krajcer, Vidmajer, Klemenčič, Vrhovec, Jugović (od 66. Lovrečič), Oršić, Verbič, Ahmedi, Sunny (od 71. Djermanović).
Gorica: Simčič, Jogan, Napoli, Širok, Pasqualini, Žigon (od 82. Innocenti), Vetrih, Džuzdanović (od 57. Arčon), Denilton, Makinwa (od 73. Majcen), Henty.
Rumeni kartoni: Krajcer; Henty, Vetrih, Arčon.
Rdeči karton: /.

Luka Koper - Rudar Velenje 1:3 (1:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Žganec (Ljubljana), Povšnar (Zagorje) in Pospeh (Petrovče).
Strelci: 1:0 Hadžić (21.), 1:1 Bolha (52.), 1:2 Krefl (73.), 1:3 Trifković (89.).
Luka Koper: Hasić, Gregorič, Šme, Lotrič (od 71. Žibert), Halilović, Štulac, Črnigoj, Srečković, Hadžić, Štromajer (od 81. Guberac), Pučko.
Rudar: Rozman, Stjepanović, Firer, Krefl, Trifković, Kocić, Klinar (od 72. Dedić), Bolha, Džinić, Knezović (od 60. Radujko), Babić (od 77. Rošer).
Rumeni kartoni: Hadžić, Halilović; Kocić, Klinar, Džinić, Bolha, Trifković, Stjepanović, Rošer.
Rdeči karton: Hadžić (65.).