Ačimović v Olimpiji na popravnem izpitu

V Olimpijo se je kot športni direktor vrnil nekdanji slovenski nogometni reprezentant Milenko Ačimović.

Objavljeno
05. avgust 2014 16.23
lvu*AČIMOVIĆ
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - V slovenskem nogometnem prvoligašu Olimpiji so danes tudi uradno predstavili novega športnega dirketorja Milenka Ačimovića. Nekdanji slovenski reprezentant se je vrnil na položaj, ki ga je po slabih rezultatih moštva pod vodstvom trenerja Ermina Šiljaka zapustil septembra 2012.

Aćimović je na novinaski konferenci obljubil, da bo v svojem drugem mandatu manj zaletav in bolj potrpežljiv. trdno verjame, da se bo Olimpija na želeno raven vrnila v dveh do treh letih. »Ostal sem v zelo dobrih odnosih s predsednikom in vsemi v klubu, tudi z navijači. V enem letu se ne da narediti vsega, zato sem v pogovoru s predsednikom težil k temu, da je za sadove vsakega dela potrebno dve, tri leta. Predsednik se je s tem strinjal. Čas je pač potreben, da ekipa začne delovati tako, kot je treba. Ko sva se strinjala o tem, ni bilo težav za moj prihod nazaj,« je povedal Aćimović, ki se je na staro mesto vrnil po skoraj natančno dveh letih.

Kot je dejal, bi morda moral nadaljevati od tam, kjer je končal, a bi prepričan, da lahko zdaj klubu da več kot v svojem prvem mandatu. »To je nekakšen popravni izpit tako zame kot za predsednika. Ne vem, kdo ima večjo željo kot naš predsednik, da bi Olimpija prišla na vrh. Tu smo vsi, ki tako razmišljamo. Šli bomo iz tekme v tekmo, počasi gradili vse skupaj, pustili fante, da igrajo brez pritiska, da morajo čez noč postati ne vem kaj. Naj se njihova kariera počasi razvija, mi pa smo tu, da vidimo, ali so dovolj dobri za Olimpijo oziroma uresničitev naše vizije,« je še dejal Aćimović.

V ljubljanskem taboru se sicer trudijo še pred koncem prestopnega roka pripeljati še kakšno okrepitev, hkrati pa so zadovoljni z uvodom v prvenstvo in s prikazanim na prijateljski tekmi s Chelseajem.