Agüero: Ostal bom, dokler ne osvojimo lige prvakov

Manchester City se bo po vsej verjetnosti še tretjič v štirih letih iz lige prvakov poslovil po skupinskem delu.

Objavljeno
08. november 2014 16.30
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Čeprav si je Manchester City z nedavnim bolečim domačim porazom proti moskovskemu CSKA (1:2) močno otežil napredovanje v ligi prvakov, je argentinski napadalec Sergio Agüero obljubil, da bo klubu zvest, »vse dokler ne osvoji lige prvakov«, so poročali angleški mediji in se muzali, da je podaljšal pogodbo za vsaj še 50 let.

Dejansko je Argentinec sklenil nov petletni dogovor s klubom. »Ne le, da bom ostal še naslednja štiri leta in jih tu dopolnil že osem. Ostal bom še dlje, dokler ne zmagamo,« je izjavil Agüero, ki je nedavno izdal tudi avtobiografijo z naslovom »Born to Rise«. 

Toda vprašanje je, kdaj bo sinjemodrim res uspelo osvojiti najelitnejše klubsko tekmovanje. Za zdaj kaže, da bo City še tretjič v štirih letih končal nastope že po skupinskem delu. Če na naslednji tekmi ne premaga Bayerna se že lahko poslovi od osmine finala.

A Agüero še ni izgubil upanja: »Na lestvici nismo tam, kjer bi si želeli biti in kjer bi pričakovali. A kljub temu, da po štirih tekmah nimamo zmage, lahko na dveh preostalih tekmah še postorimo dovolj, da se uvrstimo naprej. Na nobeni od prejšnjih tekem ekipa ni bila prava. Če pa nam na preostalih tekmah ne uspe pokazati drugačnega obraza, pa bo verjetno to res najslabša sezona v ligi prvakov, ki jo je imel klub.«